Knihy pro děti

Velký obrazový průvodce světem DINOSAURŮ

Velký obrazový průvodce světem DINOSAURŮ
Dinosauři letí, a to nejen mezi dětmi! Kdo by nepropadl kouzlu takových filmů, jako je legendární Cesta do pravěku Karla Zemana nebo Jurský park Stevena Spielberga, dnes už rovněž filmová klasika? Nejproslulejší prehistorická stvoření, která obývala zemi více než 150 milionů let, dodnes fascinují děti i dospělé.

Zbrusu nová knížka s názvem Velký obrazový průvodce světem DINOSAURŮ nabízí unikátní pohled do života na této planetě, jak ji dnes už neznáme. Úchvatné celostránkové ilustrace, které jsou tak živé, jako byste se dívali přímo na fotografie, představují svět druhohorních plazů v celé jeho kráse a rozmanitosti. Několik desítek druhů je tu přehledně roztříděných podle teritoria, které ovládaly. Tedy na mořské plazy, létající pterosaury a konečně suchozemské býložravé dinosaury i hrozivé masožravé predátory.

Vydáte-li se s touhle knížkou proti proudu času, až do „věku plazů“, kteří kdysi postupně dobyli všechna prostředí pro život, dostane se vám unikátní příležitosti setkat se s nimi tváří v tvář! Budete objevovat tajemství pravěkých tvorů, seznámíte se s jejich typickými vlastnostmi, zjistíte, kde byly objeveny jejich pozůstatky nebo třeba co přesně znamená jméno konkrétního dinosaura.

Ostré zuby a drápy, impozantní rohy, krunýře jako brnění nebo dlouhé krky – to jsou dinosauři, jak je známe z obrázků a filmů. Kde se ale vzala jejich podoba, když je nikdy nikdo neviděl? Řada zajímavých faktů, jež přináší tento průvodce, vám zodpoví i ty nejzáludnější otázky! Dozvíte se tu řadu perliček z historie paleontologických výzkumů a seznámíte se s nejnovějšími, mnohdy překvapivými vědeckými poznatky.

Ať už jste propadli dinosauří mánii, máte doma třeba budoucího paleontologa anebo prostě jen hledáte zajímavou naučnou knihu, která zaujme a potěší, určitě sáhněte po téhle novince! Vezme vás na fascinující dobrodružnou výpravu do prehistorie!

Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.