Knihy pro děti

Svět knihy 2021 už má svůj červnový termín

Svět knihy 2021 už má svůj červnový termín
Největší český knižní svátek, Svět knihy, jehož poslední ročník se z důvodu covidové pandemie musel přesunout do on-line sféry, se letos opět uskuteční na Výstavišti Praha v Holešovicích. Od 10. do 13. června tak bude Praha patřit literatuře.
Řadíte-li se k pravidelným návštěvníkům knižního festivalu Svět knihy, můžete se začít radovat. „S ohledem na domácí i mezinárodní epidemiologickou situaci a plánovanou rekonstrukci průmyslového paláce se nabízí jediný možný termín, a to od 10. do 13. června 2021," nechal se slyšet festivalový ředitel Radovan Auer. „V případě, že to bude aktuální situace v červnu vyžadovat, jsme připraveni na místě provádět antigenní testy na COVID-19, a na akci tak budou přítomny pouze osoby s negativním testem, " dodává Auer. Pořadatelé již zahájili fázi příprav, přičemž maximum literárního a kulturního programu plánují z hygienických důvodů přesunout mimo Průmyslový palác: jako v hodné prostory se nabízí Lapidárium Národního muzea, Gauč ve Stromovce či pavilony před palácem, ale i venkovní části Výstaviště. Čestným hostem letošního ročníku bude literárně silná Francie, speciální pozornost však bude věnována i Polsku, jehož prezentace se v loňském roce nemohla uskutečnit. Motto ročníku „Můj domov je v jazyce“ má za cíl zkoumat otázky vztahu literárních děl i jejich autorů k jazyku a ke geografické i mentální příslušnosti k dané zemi. Aktuální informace o festivalu Svět knihy najdete zde.  
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky