Knihy pro děti

Sim sala bim, ať se v této knize objevím...

Sim sala bim, ať se v této knize objevím...
Když jsem se nad touto otázkou zamýšlela, bylo by takových knih opravdu mnoho, ale nakonec se mi podařilo vybrat jen jednu, pro mě TOP knihu, kterou bych ráda prožila naživo. Jakou jsem po zdlouhavém rozmýšlení zvolila?
Ve které knize byste se rádi ocitli vy? Byla by to detektivka, romantický příběh, historický nebo něco úplně jiného? Zajímavá, a přesto velice těžká otázka, protože oblíbených knih, které bychom jako čtenáři chtěli zažít na vlastní kůži, je mnoho. Každý čtenář, pokud čte opravdu dobrou knihu, téměř žije příběhem, soucítí s postavami a svým způsobem se do knihy ponořuje a prožívá vše, co se v knize děje. Ale kdo by nechtěl se do knihy přímo dostat, že? Já sama bych tuto vlastnost velice ocenila a ráda bych se seznámila nejen s příběhem a oblíbenými hlavními hrdiny, ale i s tzv. „záporáky.“  Mám spoustu oblíbených knih, ve kterých bych toto speciální kouzlo využila, ale nakonec jsem dospěla jen k jedné jediné, ve které bych ráda strávila nějaký čas. Mou volbou by byla kniha Cizinka od autorky Diany Gabaldon.

Tuto knihu bych zvolila nejen proto, že bych se setkala s milovaným Jamiem Fraserem, Claire a ostatními hrdiny, ale zároveň propojila veškeré koníčky dohromady – lásku ke Skotsku a zájem o historii, kterou současně také studuji na univerzitě. Dostala bych se do své vysněné a obdivované země – do Skotska – do kterého se snad jednou také podívám. S pomocí Claire do minulosti (konkrétně do 18. století), prožila veškerá dobrodružství, radosti, strasti i nebezpečí s hlavními a vedlejšími hrdiny a do toho bych se toho mnohé dozvěděla o historii Skotska, klanů. A pohybovala se v nebezpečné přírodě, kde se může stát cokoliv. Do které knihy byste se chtěli dostat vy? Máte nějakou oblíbenou, kterou byste rádi prožili na vlastní kůži? Budeme rádi, pokud nám dáte vědět do komentářů.
Image
Milovnice deštivých dnů, knih, ovocného čaje a horké čokolády. Řídím se citátem: "Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo v ní neumí číst."

Štítky