Knihy pro děti

Schovávaná se zvířátky

Schovávaná se zvířátky
Děti milují hru na schovávanou. A co teprve, když si ji mohou zahrát se spoustou roztomilých zvířátek! Leporela edice Kdo se to tu schovává? nabízejí

Nejen hraní si, ale také objevování světa kolem nás patří neodmyslitelně k dětskému věku a vášni každého prcka. Díky knížkám s půvabnými obrázky V LESENA DVOŘE a U ŘEKY si děti obojího užijí do sytosti! Za více než 20 otevíracími okénky v každém titulu se ukrývá celá řádka roztomilých zvířátek a lesních živočichů, kteří čekají jen na to, až je malý čtenář najde.

Srozumitelné ilustrace v jemných pastelových barvách děti osloví stejně jako odklápěcí chlopně, za nimiž se ukrývá další svět k objevování: svět nejrůznějších živých stvoření. Díky jednoduše podaným informacím jsou knížky rovněž ideálním nástrojem k naplňování dětské potřeby a touhy po poznání.

Jednotlivé tituly přibližují těm nejmenším přírodu v lese, okolí vod i život pod hladinou či každodenní dění na hospodářském dvoře, a to v různých obdobích dne i roku. Co je pro jednotlivá prostředí typické? Co tam roste, kdo tam žije a jak to spolu dohromady všechno pěkně funguje? To a ještě mnohem více leporela prozradí…

A pozor, možnost získávání znalostí o přírodě a zvířátkách nenásilnou formou není jediným bonusem těchto knížek! Při práci s nimi, zejména pak při manipulaci s okénky, za nimiž hledají schovaná zvířátka, si totiž malí čtenáři zároveň procvičují jemnou motoriku a učí se vhodně a šetrně zacházet s knihou.

Existuje ale jeden problém, na který můžete narazit! Až se budete rozhodovat, které z leporel dítěti vybrat, možná hned tak nedokážete vybrat jedno a nezbyde vám než pořídit rovnou všechna!

Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.