Knihy pro děti

Ptačí hodinka

Ptačí hodinka
Často si v zimě vzpomenu na pohádku od Eduarda Petišky o malé holčičce, která zapomněla nasypat ptáčkům před spaním do krmítka zrní a v noci se ve snu sama proměnila v malého, hladového ptáčka. Myslím, že nejsem sama, komu se tento příběh v dětství zaryl hluboce do paměti. Čerstvá sněhová nadílka a akce České společnosti ornitologické (ČSO) s názvem Ptačí hodinka mi dnes příběh opět připomněla. O co se jedná?
Projekt s poetickým názvem Ptačí hodinka má za cíl sledovat zimování ptáků v Česku a je určený všem zájemcům o přírodu a ptačí dění v jejich okolí. Sčítat ptáčky můžete kdykoliv v termínu od pátku 8. 1. do 10. 1. 2021. Stačí vám k tomu jen okno s výhledem na krmítko či ptačí budku (ale můžete vyrazit i na zahradu či do lesa a pozorování spojit s výletem), tužka s papírem a hodina volného času. Třeba vás ptačí svět natolik chytne, že budete mít chuť poznat ptačí říši více – na stránkách Dobrých knih se vám nabízí spousta užitečných knih i hraček s touto tematikou. Více informací o akci Ptačí hodinka zjistíte zde.
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky