Knihy pro děti

Knižní veletrh Ostrava. Už tento víkend!

Knižní veletrh Ostrava. Už tento víkend!
Nadechněte se z plných plic a určitě to ucítíte. Za dveřmi je jaro! A co patří k jaru? Nejen příroda se probouzí, ale i knižní svět se nadechuje a vstupuje do jarní sezóny se svátkem, na který se každý milovník těší celý rok. A tím je Svět knihy. Ale než dojde k této úžasné události, jakýmsi předskokanem se stává Knižní veletrh, pořádaný v Ostravě.
Já osobně se ho účastním každoročně. Musím podotknout, že tedy hlavně kvůli nakladatelství Domino, které je z mého rodného města a je mé oblíbené. Ale letos organizátoři připravili opravdu velká lákadla, takže jsem neodolala a hned v pátek, jakmile se dveře Výstaviště otevřely, stála jsem v nich mezi prvními.   Ta atmosféra je nezapomenutelná a dokáže ji ocenit pouze milovník knih. A není nás zrovna málo, to mi věřte. V pár okamžicích se malý sál zaplnil tolika lidmi, že se u stánků stály menší fronty. Přijde si zde na své opravdu každý, každá věková skupina. Pro děti je zde i koutek, kde si mohou vytvořit obrázek nebo přáníčko. Ale stánků s pohádkami je zde také dost. A navíc je zde kouzelné místo s názvem Celé Česko čte dětem, zakoupíte si zde záložky, pastelky, obrázky. O workshopy tu prostě není nouze. Pro větší děti, ale samozřejmě i dospělé, je zde Star Wars aréna, kterou, myslím, asi nemusím představovat blíže. Ale zájem byl o ni veliký :-). Jota, Host, Domino, Moba, Knihcentrum… a další a další zde trpělivě a s úsměvem postávají za pultíky a ochotně odpovídají na dotazy. Na své si přijdou i milovníci autogramů, neboť pár autorů, kteří se rádi podepíší, se zde našlo. Třeba František Kotleta či youtuber T. Pflanzer. Ihned při vstupu dostane do rukou bulletin, který vám bude velmi užitečný. Vyberete si z nabitého programu přesně to, co vás baví. Milí knihomolové, přeji vám, ať se vám na Knižním festivalu líbí, neboť letos to opravdu stojí za to.    
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky