Knihy pro děti

Book in Progress 2

Book in Progress 2
Novinkou letošního ročníku Book in Progress je, že soutěžící o nejzajímavější knižní projekt mohou vyhrát nejen papír a tisk v hodnotě 300,000 Kč, ale také vydání knihy pod hlavičkou známého nakladatele. Stávající partnery, papírny Mondi a tiskárnu Quatro Print, doplní Paseka, nejúspěšnější nakladatelství v rámci cen Magnesia Litera. Přihlásit je možné autorské knihy, komiksové příběhy, fotografické i dětské knížky na webu soutěže do 31. října 2020.
Posuzovat osobité knižní projekty bude tentokrát grafická designérka a umělecká ředitelka Studia Najbrt Zuzana Lednická, rapper a výtvarník Vladimir 518, který stojí za nakladatelstvím BiggBoss, grafický designér a spoluautor publikace Praktická typografie Filip Blažek, výtvarník a grafik Martin Mulač nebo třeba vítěz cen Czech Grand Design 2019 Jan Matoušek. Společně vyberou deset finalistů, kteří dostanou příležitost prezentovat své knihy v rámci konference Book In Progress 2. Tři nejlepší projekty získají papír PERGRAPHICA® a absolutní vítěz také dohodnutý tisk v tiskárně QUATRO PRINT. Nakladatelství Paseka také vybranému projektu poskytne své know-how s finálními úpravami knihy a zaštítí její vydání s možným využitím jejich distribuční sítě. “Celodenní konference je místem, kde se potkávají lidé, kteří milují knihy a svým umem, nápadem, či zkušenostmi chtějí knižní trh obohatit. Propojují se na ní všechny profese – přes autory, grafické designéry, ilustrátory, tiskaře, až po vydavatele a distributory,” říká editorka a porotkyně minulého ročníku Kateřina Šlaufová. Na konferenci vystoupí se svými prezentacemi nejen někteří porotci, ale například i literární dokumentaristka a průkopnice self-publishingu v České republice Barbora Baronová. Konference se uskuteční 23. listopadu 2020 v pražském CAMPu (Centrum architektury a městského plánování) s ohledem na veškerá bezpečnostní opatření, případně se částečně nebo plně přesune do digitálního prostředí. Do minulého ročníku se přihlásilo celkem 85 knižních projektů převážně z České republiky a Slovenska. První místo si vybojovala kniha Spiritistky ilustrátorky Juliany Chomové a scénáristky Kláry Vlasákové, druhou příčku obsadila ilustrovaná básnická sbírka Starý lev a mladá opice Veroniky Opatrné, třetí místo obsadil soutěžící z Japonska Taro Karibe s knihou Saori, kterého na konferenci zastoupil David Gaberle. Na přednášky z minulého ročníku se můžete podívat zde. Více informací naleznete na webu soutěže: bip.dipozitiv.cz. V případě dalších dotazů nás, prosím, kontaktujte na bip@dipozitiv.cz.
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky