Knihy pro děti

Autorská soutěž BOOK IN PROGRESS #2

Autorská soutěž BOOK IN PROGRESS #2
Po velmi úspěšném prvním ročníku soutěže Book in Progress mají zájemci o vydání vlastní knihy opět možnost utkat se o papír a tisk v hodnotě 300,000 Kč. Přihlásit je možné jakýkoliv knižní projekt se zajímavým grafickým zpracováním i tématem, ať už se jedná o autorské knihy, komiksové příběhy, fotografické nebo dětské knížky. Přihlášky jednoho či více projektů lze vyplňovat zde do 31. října 2020.
“Soutěž umožňuje vydat osobité knižní projekty, které sice nemají ambici stát se mainstreamovým bestsellerem, ale mají obrovský potenciál oslovit svou upřímností, originalitou a nadšením. Kromě význačné finanční odměny v podobě papíru a tisku zdarma soutěž autorům otevírá možnosti nové spolupráce. Celodenní konference je místem, kde se potkávají lidé, kteří milují knihy a svým umem, nápadem, či zkušenostmi chtějí knižní trh obohatit. Propojují se na ní všechny profese – přes autory, grafické designéry, ilustrátory, tiskaře, až po vydavatele a distributory,” říká editorka a porotkyně minulého ročníku Kateřina Šlaufová. Odborná porota vybere deset finalistů, kteří dostanou příležitost prezentovat své knihy v rámci konference Book In Progress #2. Ta se bude stejně jako minulý rok konat v pražském CAMPu (Centrum architektury a městského plánování) 23. listopadu 2020. Tři nejlepší projekty získají papír PERGRAPHICA® a absolutní vítěz také dohodnutý tisk v tiskárně QUATRO PRINT. Do minulého ročníku se přihlásilo celkem 85 knižních projektů převážně z České republiky a Slovenska. Prezentace finalistů a také zajímavá skladba řečníků, včetně grafického designéra Pavla Coufalíka, Elišky Boumové z Památníku národního písemnictví nebo Vladimira 518 z nakladatelství BiggBoss, přilákala do CAMPu na 250 návštěvníků. První místo si nakonec vybojovala kniha Spiritistky ilustrátorky Juliany Chomové a scénáristky Kláry Vlasákové, druhou příčku obsadila ilustrovaná básnická sbírka Starý lev a mladá opice Veroniky Opatrné, třetí místo obsadil soutěžící z Japonska Taro Karibe s knihou Saori, kterého na konferenci zastoupil David Gaberle.                                                                                                            Spiritistky ilustrátorky Juliany Chomové a scénáristky Kláry Vlasákové                                                                                                            Starý lev a mladá opice Veroniky Opatrné                                                                                                           Saori, Taro Karibe Na video z minulého ročníku se můžete podívat zde, fotografie v plném rozlišení jsou k dispozici na tomto odkazu. Více informací naleznete na webu soutěže: bip.dipozitiv.cz. V případě dalších dotazů  kontaktujte studio Dipoziitiv bip@dipozitiv.cz.
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky