Knižní tipy

Advent s dětmi

Advent s dětmi
Nedávno jsem narazila na krásné video. O tom, jak my, dospělí, strašně spěcháme s přípravami na Vánoce a nemáme na nic čas. A přitom zapomínáme, že Vánoce, a vlastně celý předvánoční čas by měly být o těšení se, klidu a hlavně o dětech. Pojďme se na chvíli zastavit a věnovat se jim. Nemusíme napéct kila cukroví, abychom se jím pak chlubili na sociálních sítích. Dům také můžeme vyzdobit spolu s nimi, jsou kreativní a jejich výzdoba bude vycházet přímo ze srdce. Prostě pojďme si ten Advent užít s našimi dětmi. Mám pár nápadů, jak jim být blíže a přitom stihnout všechno.
V krásné knížce Adventní čas nalezneme spoustu návodů na adventní věnce a jinou výzdobu - děti budou nadšené a vy si to určitě lépe užijete. Další výjimečnou knihou jsou Vánoce z babiččina kapsáře. Obsahuje i babiččin balíček pro výrobu krásných vánočních ozdob, které můžeme vytvořit s dětmi, jako jsou třeba jmenovky na stůl, vánoční stromeček, nebo malý Betlém. Pro šikovné dětské ručičky je určena i kreativní sada Vánoce - Sváteční dílna.     Moje nejkrásnější Vánoce je kniha především pro děti. Chcete péct cukroví? Zapojte je spolu s touto knihou, ve které, mimo jiné, naleznete recepty na to nejjemnější cukroví, které vám děti pomohou upéct. Inspiraci na lahodné a jednoduché vánoční pochoutky, které vaše ratolesti zvládnou levou zadní, se skrývají ve Vánoční kuchařce. Jste fandové pořadu Draci v hrnci? Pak je kniha Draci v hrnci slaví Vánoce pro vás to pravé.      Samozřejmě nesmí chybět ani hudba, která vás naladí na tu správnou strunu. Tak si pusťme koledy, které zahřejí na duši a vrátí i nás do dětských let.     Aby to těšení na Vánoce bylo co nejhezčí, nesmí chybět ani Adventní kalendář. Bez toho by to snad ani nebyl Advent - děti jej netrpělivě 1. prosince vyhlížejí. Dobré knihy jich mají v zásobě hned několik, stačí si jen vybrat.         A co by to byl za předvánoční čas bez pohádek. Z televize se na nás budou hrnout ve velkém, ale s horkou čokoládou v postýlce a krásnou pohádkovou knihou to bude mít to pravé kouzlo. Tak co třeba Vánoční příběhy nebo Pohádky vánočního zvonku?     Přeji nám všem krásný Advent, užijme si ho beze spěchu a shonu. Zastavme se a vraťme se do dětských let, kdy to těšení se bylo takové opravdovější. Krásný adventní čas, přátelé.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky