Knihy pro děti

Péťa umí vyprávět

Péťa umí vyprávět
Seznamte se s Péťou a jeho blízkými. Tenhle sympatický chlapeček je oblíbeným společníkem všech dětí, které se učí mluvit.

Tato kniha je již pátá část Péťových dobrodružství, jak jsem se až po přečtení dozvěděla. Je určena pro děti, které už umí mluvit, a slouží k procvičování dovednosti vyprávět. V této knize k tomu napomáhají příhody chlapečkovy rodiny spojené s narozením nového člena, malého bratříčka.

Na každé stránce najdete text s dějem, co se v rodině právě stalo. Pod každou ilustrací se nacházejí obrázky, které slouží k tomu, aby dítě převyprávělo děj z knížky vlastními slovy. Dále tam najdete otázky pro rodiče, aby navázali s dítětem rozhovor k tématu vlastní příchod na svět.

Děti se zde učí vnímat a chápat časovou posloupnost, co bylo dříve, co se děje nyní a co se stane potom. Jak a co za sebou následuje v čase a učí je to vnímat nenásilnou, zábavnou formou. Navíc téma narození je pro ně velmi zajímavé. Na konci knihy je zde z obrázků nakreslený celý příběh a dítě by mělo zkusit vyprávět vše, co se dozvědělo. My jsme se u toho s Ellí moc bavily, povídaly jsme si, vyprávěcí části ji sice tolik nezaujaly, ale zato čtení o narození miminka a jak to vše malý Péťa nesl, jak se učil pomáhat mamince s péčí o malého bratříčka, to vše ji moc bavilo. Zkrátka jsme díky knize trávily příjemný čas spolu a to se prostě počítá. Prohlížely jsme si obrázky, četly, debatovaly spolu o všem, co jsme viděly a moc nás to obě bavilo. Navíc kniha je leporelo, má tvrdé stránky, takže toho hodně vydrží a hned se nezničí.

Za nás knihu Péťa umí vyprávět rozhodně všem doporučujeme, my se určitě poohlédneme po předchozích dílech, protože tato série dětských knih nám dříve unikla.

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺