Knižní tipy

Knihy pro toulavé boty

Knihy pro toulavé boty
Ať už vás láká vydat se na stezku, kterou máte přímo před nosem (Stezka Českem), chcete objevovat evropské trasy, nebo se vydat na traily mimo Evropu, tady najdete inspiraci od těch, kteří všechny ty trasy přešli před vámi. A nebude to jen hezké a pozitivní vyprávění. Bude ze života, někdy barevné a zalité sluncem, někdy kruté a bolestivé. Inspirujte se těmi, co vzali batoh na záda a zažili krásu a radost z hor. Ale pozor, když se do nich jednou vydáte, nebude to naposledy… Prozkoumejte naše knižní tipy, kde kromě inspirace najdete i spoustu důležitých informací.

A začneme tou naší nejznámější – Stezka Českem. Ve stanu kdesi na treku Great Divide Trail v Kanadě dostali cestovatel a dobrodruh Martin Úbl a jeho kamarádi nápad vytvořit dálkovou trasu naší domovinou. Psal se rok 2019.

Stezka Českem… Může jít každýMartin Úbl

Stezka Českem, to je první oficiální přechod po hranicích republiky tvořící tisícikilometrovou trasu po jižní části a tisícikilometrovou po severní. Kniha obsahuje jednak informativní kapitoly, ve kterých jsou popsány jednotlivé etapy, rady, jak se připravit na cestu, na co si dát pozor nebo tipy na nejkrásnější místa, ale také motivační kapitoly psané lidmi, kteří se rozhodli na Stezku vypravit. Dočtete se také, na jakých principech a zásadách je Stezka založena, o Klubu českých turistů nebo třeba o udržitelném turismu. Nákupem knihy přispíváte na Sportovní klub vozíčkářů.

Tipy na další knihy autora: Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor a Lehce neuvěřitelné příhody z hor. Rozhovor s Martinem Úblem najdete u nás na blogu: Martin Úbl: „Každý, kdo si knížku koupí, tím přispívá na dobrou věc.“

Další inspirativní cestovatelkou, kterou není potřeba představovat, je Lucie Kutrová, známá taky jako Holka s bucket listem. Kdysi si napsala seznam věcí, které si toužila splnit, a dnes už má téměř všechna původní přání odškrtnuta jako splněná. Další přání ale přibývají…

151 příběhů na Stezce Českem - Lucie Kutrová

Lucie ve svých předešlých knihách popisovala krásy evropských stezek a náročnou Pacifickou hřebenovku. Tentokrát se však zaměřila na něco, co máme mnohem blíže. Na Stezku Českem. Pojďte si projít celou naši krásnou republiku a užít si přes 2000 km po českých kopcích a malebných vesničkách. Lucie je „postrach ulice“ a na jejích cestách nikdy nechybí krizové situace, které však většinou zvládne vyřešit s humorem, který jí není cizí. Uvidíte, kolik láskyplných lidí na cestě Lucie potká a s kým vším se seznámí. Na cestu s Lucií vyráží její největší parťák – sibiřský husky Marvel.

Tipy na další knihy autorky: 151 dní po evropských stezkách a 151 dní Pacifickou hřebenovkou - Dobrodružství Holky s bucket listem.

Prozkoumejte i další knižní tipy:

Mezi světy - Lucie Výborná

MEZI SVĚTY je výběr z deníků, v nichž nás autorka zavede z rozhlasového studia do mrazivých oblastí Antarktidy, na vrcholky hor, mezi české vojáky do Afghánistánu nebo na dalekou Havaj. Je to kniha o štěstí 4 000 metrů nad zemí, o místech, která jí přirostla k srdci, o mrznoucích prstech, chvílích na hranici bytí a nebytí, osvobozujícím smíchu i momentech prozření.

Najdu odvahu - 770 km po trase hrdinů SNP - Lenka Vacvalová

Herečka, moderátorka a běžkyně Lenka Vacvalová překonává na 770 km dlouhé trase po cestě hrdinů SNP náročný terén a sama sebe. Vypráví příběh o každodenních výzvách a hledání odvahy. A to nejen své vlastní. Mapuje i osudy hrdinů, kteří padli v SNP, a žen, jež v sobě našly neuvěřitelnou odvahu, aby mohly během povstání pomáhat. Ultraběh. Náročný, dlouhý, vyčerpávající. Šestnáct dnů plných deště a sněhu, bahna, bolesti, ale i neskutečně silných zážitků.

A to není zdaleka všechno, další skvělé knihy plné odvahy a motivace vydat se na cestu najdete zde.