Knihy pro děti

Novinka od Ivany Peroutkové

Novinka od Ivany Peroutkové
Bestsellerová autorka knih pro děti a mládež Ivana Peroutková přichází s novou sérií. O kom tentokrát bude? 

Jméno Ivany Peroutkové je mezi dětskými čtenáři velmi známé. Proslavila se několika knižními sériemi s holčičími hrdinkami v hlavní roli: Denisou (Denisa mezi skleněnými střepy, Denisa maluje lásku, Denisa ve víru vloček,), Aničkou (Anička a její kamarádky, Anička ve městě, Anička u moře, Anička na horách, Anička a cirkus, Anička a Velikonoce, Anička v Austrálii, Anička a divadlo, Anička na řece, Anička v zahradě) a podnikavou Valentýnkou (Valentýnka a narozeniny, Valentýnka a daleké kraje, Valentýnka a veterinární ordinace, Valentýnka a pradávné poklady, Valentýnka a detektivní kancelář). Některé z těchto knih byly dokonce převedeny do audioverze. Valentýnce propůjčila hlas Veronika Khek Kubařová, Aničce pak Martha Issová. 

Za knihu o Aničce, na které se doslova rozečetla celá generace malých slečen, získala Čestné uznání nakladatelství Albatros. Předlohou pro tuto sérii byl rok strávený s babičkou na venkově a dětství vlastních dětí, dcery a dvou synů. A v čem spočívá kouzlo knih Ivany Peroutkové? Zejména v perfektně zvládnuté psychologii cílové skupiny, v případě Aničky i Valentýnky osmi- až devítiletých holčiček, uvěřitelných příhod a čtivém, ale přesto jazykově bohatém stylu psaní. 

Letos na podzim autorce vyšel první díl nové série o jedenáctileté Isabele, která se po přestěhování z města na venkov vyrovnává se změnou životního stylu, ztrátou městských kamarádek, ale také novým prostředím a přátelstvím s o rok starším klukem Tomášem. Knihu Isabela a bílé mraky doprovodila obrázky úspěšná slovenská ilustrátorka Marta Matus. 

Pokud máte doma začínající čtenářku, neváhejte a pořiďte jí jednu z knih Ivany Peroutkové. Poskytnete jí tím kvalitní start do světa knih. 

Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.