Knihy pro děti

Únikovky, které by vám neměly uniknout!

Únikovky, které by vám neměly uniknout!
Milujete dobrodružství, adrenalin a máte slabost pro řešení zapeklitých rébusů a hlavolamů? Oslovil vás fenomén únikových her, a jste ještě navíc vášnivými čtenáři? Ať už pro vás platí tohle všechno, anebo jen něco z toho, rozhodně vám nesmí ujít zbrusu nová edice originálních únikovek pro děti! Nažhavte své mozkové závity a začtěte se do těchto napínavých knížek.

Hned čtyři novinky série ukrývají vzrušující příběhy, které vyžadují maximální nasazení samotného čtenáře. Najdete v nich spojené stránky k rozstřižení, které vás pustí dál, pouze pokud se zdárně popasujete s mnoha výzvami a nástrahami! Jen když seberete všechnu odvahu, inteligenci a kombinační schopnosti, podaří se vám z celého dobrodružství vyváznout se zdravou kůží… A co vás v jednotlivých titulech čeká?

Únik ze strašidelného domu

Neuvážená sázka vás za jedné temné noci zavede do starobylého venkovského sídla, opředeného nejrůznějšími strašidelnými pověstmi. Bude to pořádná zkouška odvahy! Neohroženě vstoupíte do útrob domu, když tu se pod vámi propadne podlaha. Ocitáte se v temném sklepení. Kolem se ozývají tajemné zvuky... Jak se odtud proboha dostanete? Jste vězněm ve strašidelném domě – dokážete odtud uniknout?

Únik z minulosti

Váš strýček je geniální vynálezce a sestrojil první funkční časostroj na světě. A vy si ho smíte vyzkoušet. Pronikavý záblesk světla – a užasle se rozhlížíte po pravěkém pralese. Vzápětí se dáváte na útěk před krvelačnými dinosaury a chcete se vrátit zpět. Jenže přístroj má naneštěstí ještě nějaké mouchy a vláčí vás z jedné historické epochy do druhé… Stáváte se vězněm v hlubinách času! Dokážete se vrátit do současnosti?

Tři záhadné dárky

Tři záhadné dárky s tajemným vzkazem zavedou Tonču a jejího bratra Lukyho na vzrušující dobrodružnou výpravu. Santa Claus byl unesen, létající sobi i vánoční skřítci jako by zmizeli z povrchu zemského a je na vás a na dětech, abyste všemu přišli na kloub! Máte dost kuráže a důvtipu? Jen když postupně vyluštíte všech 24 hádanek, dokážete osvobodit Santu Clause a zachránit Vánoce! 

Vánoční past

Poslední dny před Vánoci plánuje Nela strávit v pohodě u počítače nebo pojídáním cukroví. Jenže pak se začnou dít podivné věci. Její spolužák Max chodí do školy totálně vyřízený, ale nechce jí prozradit proč. Když si Nela všimne záhadného stínu přistávajícího na střeše Maxova domu a kamarád následující den chybí, je jí jasné, že to není jen tak. Dokážete společně osvobodit Maxe a další děti z vánoční pasti?

Super tip na vánoční dárek, co říkáte?