Knihy pro děti

Dobrodružné čtení pro malé i velké

Dobrodružné čtení pro malé i velké
Prožijte velké dobrodružství s knižními sériemi z nakladatelství Bookmedia. Začtěte se sami nebo se svými dětmi do napínavých příběhů. Nechte se vtáhnout do příhod z africké divočiny, polárního kruhu, světa geocachingu nebo poznejte zvláštnosti zvířecí říše s Woodwalkery.

Wilbur Smith je zárukou napětí a dobrodružství. Ve spolupráci s Chrisem Waklingem napsal novou sérii pro mládež, ve které se znovu můžete setkat s rodinou Courtneových – a to v příbězích čtrnáctiletého Jacka Courtneyho. V prvním díle série (Průtrž, 2021) se Jack společně s rodiči a kamarády vydává do Demokratické republiky Kongo, kam jeho rodiče míří na konferenci o ochraně přírody. Únos rodičů a napjatý vztah se strýcem zavedou Jacka s přáteli do konžského pralesa, který je domovem nejen goril, ale též úkrytem pytláků a žoldáků. Kolik vynalézavosti v sobě musí najít, aby zachránili sebe a rodiče?

V následujícím díle (Blesk, 2022) se skupina mladých dobrodruhů vydává do afrického Zanzibaru, na jehož pobřeží pátrá po pokladech ztracených turisty. Jejich záměr získat finanční prostředky pro podporu ochrany korálových útesů je zmařen somálskými piráty. Pomůže jim místní chlapec Mo utéct z tábora pro výcvik dětských vojáků? Zaplatí jejich rodiče vysoké výkupné? Možná, že vše nakonec dopadne zcela jinak.

Když se Jack společně s přáteli vydá za polární kruh, aby natočili podezřelou činnost energetické společnosti, postihne je řada podivných nehod. Komu tedy mohou skutečně věřit? Opravdu se ona společnost zabývá obnovitelnými zdroji energie? Třetí díl (Příval, 2022) tak tuto sérii uzavírá.

Geocaching, celosvětová hra o hledání drobných keší – ukrytých schránek – vás občas zavede na místa, která nejsou v žádném průvodci, a právě proto mají nezaměnitelné kouzlo. Když k tomu ještě vyhlásíte soutěž, jíž se může zúčastnit jen hrstka vybraných, napínavé dobrodružství je rázem tady. Tim je vášnivý kačer, který neváhá ani vteřinu a zapojí se do tajné soutěže o sedm keší. K získání tajemné výhry ale nemůže dojít sám, potřebuje spojence. V prvním díle (World runner – Lovci, 2021) jej okouzlí Annika. Může jí však Tim věřit? Nebo se nakonec bude muset ve druhém díle (World runner – Štvanci, 2022) spojit s někým úplně jiným, aby společně nalezli všechny schránky a získali vytouženou výhru? Autor Thomas Thiemeyer vás ve své knižní sérii zavede na reálná místa po celém světě a přiblíží vám krásu geocachingu.

Čtivá série knih, které vás pohltí, představuje v prvním díle (Caragova proměna, 2019) hlavního hrdinu Caraga, jenž se narodil jako puma. Jeho začlenění do střední školy Lízy Clearwaterové pro speciální děti je pro něj zlomovým okamžikem, kdy poznává nové přátele a zažívá zábavná a nebezpečná dobrodružství. Navazující díly (Nebezpečné přátelství, 2019; Hollyino tajemství, 2020) vás provedou světem dospívajících studentů, kteří se učí žít v lidském světě a zároveň se v něm pohybovat i ve své zvířecí podobě. Není to ale jen život mezi dvěma světy – střety Caraga s jeho pomstychtivým bývalým mentorem Andrewem Millingem se postupně zostřují, stejně jako nevraživost mezi studenty školy. Jak dopadne jejich putování po Kostarice a deštném pralese? Zjistí Carag s přáteli, co chystá jeho protivník a od koho získává informace? To vše se dozvíte v dalším dílu knižní řady (Cizí divočina, 2022) významné německé žurnalistky a spisovatelky Katjy Brandisové.