Knihy pro děti

Dlouhé prázdninové cestování s dětmi nemusí být martyrium!

Dlouhé prázdninové cestování s dětmi nemusí být martyrium!
Jak zabavit děti v průběhu delšího cestování na dovolenou? Jistě existuje celá řada osvědčených rad a nápadů... My vám přinášíme zajímavé knižní tipy, protože co může být smysluplnějšího, než dítě zaujmout dobře zvolenou knihou? Věříme, že potěšíme nejen malé čtenáře, ale také všechny zodpovědné rodiče.

Prázdniny jsou časem cestování a poznávání, ale i lelkování, ať už doma na gauči nebo třeba u vody. Všude tam, kde hrozí dlouhá chvíle, se vyplatí mít po ruce dobrou knížku – nejlépe takovou, která zaměstná nejen zvídavé hlavičky, ale také neposedné dětské ručičky!

Samolepky – sázka na jistotu!

Samolepky děti prostě baví! Vydrží u nich, nalepování přispívá k rozvoji jejich jemné motoriky, a když se při tom navíc ještě něco naučí, je to značka ideál.

Naladit se na tu správnou cestovatelskou vlnu můžete s úžasnými knížkami edice Město plné samolepek. Najdete tu stovky opakovaně použitelných samolepek, díky nimž lze kreativně dotvářet nádherné celostránkové scenerie. Podíváte se do nejkrásnějších evropských metropolí, seznámíte se s lidmi, kteří tam žijí, navštívíte známá místa a pokocháte se pohledem na vyhlášené památky.

K cestám do všech koutů světa zve i další edice samolepkových knížek – Šaty pro... Prostřednictvím „oblékacích“ panenek z různých zemí budete poznávat neznámé kraje, odlišné kultury, a dokonce i cizí jazyky!

Ty, kdo se drží raději doma nebo spíše než do světa a mezi lidi vyrážejí do přírody, milovníky všeho, co se hýbe, pak potěší zejména edice Poznáváme přírodu – samolepkové sešity plné barev, zvířátek a také zajímavostí o nich.

Bavte se, inspirujte se, a hlavně motivujte děti k poznávání všeho nového. Lepší základ do života jim dát nemůžete!

Kvízy pro chytré hlavy – prima zábava!

Zábavné knížky plné kvízů pro malé i velké šikuly ve tvaru letních žabek vás můžou doprovázet úplně všude. Oceníte příjemný formát, který padne tak akorát do ruky, a hlavně jejich přidanou hodnotu. Vedle dobré zábavy totiž přinášejí řadu nových poznatků a pomáhají upevnit ty stávající, což děti jistě zúročí hned po prázdninách!

Tituly jsou odstupňované podle věku. Edice Malí šikulové cílí od úplných mrňousků až po předškoláky, Velcí šikulové se hodí pro školáky prvního stupně, stejně jako Kvízy a hlavolamy. Některé z úkolů ale dají zabrat i dospělákům, kteří už dávno opustili školní lavice, takže si můžete uspořádat třeba rodinnou soutěž!

Správnost odpovědi na zadaný dotaz lze vždy ihned zkontrolovat a díky přehlednému grafickému uspořádání se v žabkách snadno orientují i ti nejmenší. Spektrum úkolů se pohybuje od nejjednodušších, týkajících se základních činností, barev, zvířátek apod., až po otázky z češtiny, matematiky, přírodopisu, zeměpisu, dějepisu či cizích jazyků. Hlavolamy, knížky hádanek, doplňovaček, tajných šifer a dalších úkolů potom rozvíjejí postřeh, logické myšlení, ale také paměť, představivost, slovní zásobu a další užitečné dovednosti.

Tak honem, balíme na prázdniny! A nezapomeňte si žabky!

Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.