Knižní tipy

Právě teď nás baví

Právě teď nás baví
Máme tu další díl naší pravidelně nepravidelné rubriky o tom, co nás právě baví číst, co jsme přečetli nebo co nás velmi zaujalo. Chcete nové tipy na čtení? Pak jste tu správně, zachumlejte se pod deku, udělejte si kávu a přidejte něco dobrého na zub, já tu pro vás mám hned několik knih, které stojí za pozornost.

Za olivovým hájem
Tenhle výborný román mi bude ležet hodně dlouho v hlavě. Miluji příběhy z Řecka, a pokud se ještě opírají o skutečné události, to je pak ta nejlepší kombinace. Navíc mě kniha velmi obohatila o znalosti z řecké historie, zase jsem se dozvěděla víc, jak to tam chodilo během druhé světové války. Autorka dokonce zakomponovala do děje skutečné osoby a skutečné události, jako je například zničení mostu přes řeku Gorgopotamos. I Řekové zažili během druhé světové války velmi těžké časy, trpěli hlady, zimou, byli obléháni Němci. Za Olivovým hájem je nezapomenutelný příběh dvou výjimečných žen, které navzdory překážkám nacházejí odvahu a naději i v těch nejtemnějších časech…

Pojízdná čajovna splněných snů
Jste fanoušci Julie Caplin? Pak si určitě nenechte ujít tento román, nesený v podobném duchu jako jsou „Caplinovky“. Malý roadtrip s pojízdnou čajovnou přináší veliké změny v životě hlavní hrdinky Rosie. Díky tomu získá mnoho přátel, pozná laskavost mnoha lidí a zjistí, že život není jenom o úspěchu a penězích.

Vinice ve Francii
No, a když jsme u té Julie Caplin, pak musím zmínit její nejnovější román Vinice ve Francii. Řadím ho totiž k nejlepším ze všech autorčiných knih. Román je plný slunečních paprsků dopadajících na okna usedlosti a dlouhé řady vinné révy. Je plný dobrého jídla a pití, cílevědomosti, touhy jít si za svým snem, lásky, pohody, ale také zklamání, rodinných rozporů a dávných rodinných tajemství. Vinice ve Francii je zkrátka báječná, klidně si ji přečtěte teď nebo v létě pod jabloní či na dovolené. V zimě vás zahřeje a pobaví, v létě naladí na tu správnou prázdninovou vlnu, protože je jednoduše skvělá. Julie Caplin opět potvrdila, že prostě umí psát nádherné a poutavé romány ze života.

Ta druhá Belle
Máte rádi retellingy pohádek? Co takhle Kráska a Zvíře? Známá autorka new adult románů, Whitney G., tentokráte sepsala trošku peprnější pohádku pro dospělé a do děje zapojila také úryvky mnoha jiných pohádek. Najdete zde spoustu záporných postav a dokonce únos. Čte se velmi dobře a já myslím, že rozhodně stojí za to, ji mít ve své knihovně.

Vůně šafránu
Letošní novinka z nakladatelství Fortuna Libri je od české autorky úspěšných historických románů Sarah Parsley. Vůně šafránu je třetí díl série Kouzelná zahrada. Pokud jste nečetli, tak určitě doporučuji celou sérii, ale myslím, že se dá kniha klidně číst i samostatně. Jestli máte rádi romány z osmnáctého století, plné rodinných vztahů, zvratů a lásky, pak si tuto knihu určitě nenechte ujít.

Píseň moře - Dojemný příběh tulení víly
A nyní tu mám něco pro děti (ale vlastně klidně i dospělé). Komiksová adaptace známého filmu nominovaného na Oscara za nejlepší animovaný film si vás získá od první stránky. Navíc obsahuje bonusový příběh Domů nepospíchej, který nikde jinde nenajdete.

Hodné vajíčko
Kniha pro děti předškolního věku s hlavním hrdinou - hodným vajíčkem, které prostřednictvím půvabných ilustrací  a krátkých humorných příběhů přináší dětem (i dospělým) poselství, že nikdo není dokonalý a že je důležité pečovat o svou duševní pohodu a vztahy s blízkými.

Šepoty
A jako poslední tu mám pro vás tip na thriller, který mě zaujal na první přečtení anotace a musím si ho co nejdříve pořídit. Maminka, sužující se výčitkami. Její syn vypadl z okna a nyní leží v nemocnici v komatu. Sama pro sebe si dává dohromady, jak se to mohlo stát, čí je to vina a jakou roli v tom hrají sousedé a přátelé rodiny. Zatímco malý Xavier bojuje o život, maminka Whitney naslouchá svým šepotům, domněnkám a zpětně si přehrává svůj život. Co všechno se ale může stát, když šepoty neposlechne?

 

 

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺