Knižní tipy

Zásilka z Knihozemě

Zásilka z Knihozemě
Knihozem je projektem nakladatelské společnosti Albatros Media, který má pomáhat s výběrem četby pro naše děti. Nabízí zejména moderní dětskou literaturu a pravidelně přináší i speciální akce, během kterých vyjde hned několik titulů pro mladé čtenáře.
Tzv. Zásilky z Knihozemě nabízejí vždy nejočekávanější dětské tituly daného období a přinášejí tak spoustu zajímavého albatrovského čtení. Ostatně Albatros má ve vydávání literatury pro mládež velice bohatou tradici, kterou v současnosti i budoucích letech nehodlá porušit. Momentálně tento projekt nabízí třeba Neuvěřitelné příběhy zvířecích hrdinů od Mika Unwina. V této krásné knize si můžete přečíst o zvířecích hrdinech, kteří v minulosti zachraňovali životy i pomáhali při válkách. Jak myška hledala kamarády je nádherně ilustrovaná kniha pro nejmenší děti. Potkáte v ní osamělou myšku, která se jednoho dne rozhodla, že se spřátelí s jinými zvířátky. Cesta lesem pro ni byla velice dobrodružná, ale najít si toho správného přítele nemusí být vždy jednoduché.

Hotel Winterhouse obsahuje záhady, kouzla a tajemství prokletého hotelu. Osiřelá Alžběta žije s tetou a strýcem, kteří ji jednoho dne pošlou do hotelu Winterhouse. V obrovské knihovně objeví magickou knihu a postupně si uvědomuje, že je s hotelem nějak spojená. Rozlušti hádanky, anagramy i složité rébusy a pomoz jí prolomit hotelové prokletí a vyřešit tajuplnou záhadu. Upoutávku na knihu najdete zde https://youtu.be/fSgtRQnMJvI a recenzi na pokračování knihy Tajemství hotelu Winterhouse zde.

        

A samozřejmě nesmíme opomenout ani Harryho Pottera. Ten v letošním roce slaví 20 let od svého prvního českého vydání. A to už je slušný důvod pro oslavy. Od té doby vyšla celá série hned několikrát a momentálně nejvíce zaujme nádherné ilustrované vydání s obrázky Jima Kaye. Samotné nakladatelství Albatros vydalo u této příležitosti třeba obsáhlý rozhovor s českým objevitelem Harryho Pottera Ondřejem Müllerem.

Knihozem je tedy rozhodně velice zajímavý projekt, díky kterému se na poli dětské literatury neztratíte. Více informací o vycházejících titulech najdete třeba na jejich Facebooku.

Štítky