Knižní novinky

Vyšel komiks NEZkreslená věda

Vyšel komiks NEZkreslená věda
Ojedinělý popularizačně-vzdělávací cyklus NEZkreslená věda Akademie věd České republiky, kterým provází nezaměnitelný komentář Pavla Lišky, Báry Hrzánové a Radka Holuba a ilustrace Tomáše Zacha a Markéty Smolíkové Kubátové, se dočkal knižní podoby.
Rozsvítit žárovku, polknout prášek, zapnout počítač – to všechno nám připadá docela normální. Jenže za každou z těch věcí se skrývají geniální vědecké objevy a vynálezy. Ty představuje animovaný seriál NEZkreslená věda. Na jeho základě právě vychází stejnojmenná kniha, která obsahuje nejsledovanější díly prvních pěti řad oblíbeného seriálu. Knihu vydalo Nakladatelství Academia, je dostupná na e-shopu nebo v knihkupectvích Academia.

„Z pouček v učebnicích někdy člověk není moc moudrý. Ale když se vše názorně předvede, třeba pomocí obrázků, ať už těch pohyblivých, nebo těch statických, hned je všechno jasnější. A proto vznikl nejen cyklus animovaných filmů, ale následně i tato kniha,“ uvádí v úvodu kolektiv autorů knihy
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky