Knižní tipy

V hlavní roli zvířátko

V hlavní roli zvířátko
Přemýšlíte, jakou knihu vašim dětičkám pořídit? Že je mají všechny přečtené a chtěly by něco nového? Co takhle pohádky a příběhy, kde je hlavním hrdinou zvířátko? Určitě znáte filmové pohádky jako třeba Bambi, Lví král a ostatní. My jsme pro vás objevili něco nového na toto téma, co jste ještě neviděli a naše nejmenší určitě zabaví na dlouhou dobu, protože si zvířecí hrdiny zamilují na první pohled.
O myšce, která se nebála je pohádka o malé myšce, která se jednoho dne rozhodla, že už se nikdy ničeho nelekne. Moje první dotyková kniha je publikace pro naše nejmenší, kteří si pomocí dotyků rozvíjejí své smysly. Neposlušná kůzlátka a jiné příběhy je zajímavá tím, že je kniha psaná, ale text je i kreslený. Děti se tím učí aktivní formou, kdy dospělý čte a dítě doplňuje malovaná slova a říká je nahlas. Stejně tak Příběhy zvířátek obsahuje také tzv. dvojhlasné čtení podle obrázků.                        Papuchalk Petr je dobrodružství papouška papuchalka a jeho ptačích přátel. Medvídek Bruno připraví předškoláky zábavnou formou na vstup do školních lavic. Co takhle třeba klasickou českou pohádku? O pejskovi a kočičce je jedním z těch příběhů, které známe všichni z dětství. V této najdete jejich příhody: Jak si pejsek roztrhl kalhoty a O panence, která tence plakala. O kohoutkovi a slepičce a Zvířátka a loupežníci je soubor dvou klasických pohádek psaných velikými písmeny, pro snadné čtení.                   Kotě z Kocourkova je další z edice První čtení. Tahle pohádka od Václava Čtvrtka vypráví příběhy nejen o kocourkovi, ale také jiných zvířátkách. Obrázková encyklopedie pro děti - Zvířátka je kniha z trošku jiného soudku. Encyklopedie poutavě a zábavně představuje svět domácích zvířátek – od papoušků, pejsků, králíčků až po myši a spousty dalších mazlíčků.         Dále tu pro vás máme knížky z edice Příběhy se šťastným koncem, které se skutečně staly! Všechno jsou to krásné příběhy o lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat zvířátka.  První je z této edice Osamělý králíček. Další je Uzdravený poník a Ztracený ježeček. Pak tu máme z této řady příběhů příhodu ptáčka Zasněžená červenka. A jako poslední Vyplašený jezevec.                A co tu máme dále? Co takhle Příběhy z Medvědína? Pohádka vypráví o životech malých medvídků a celé jejich vesnice, kde vyrůstají. Ke knížce vyšel také druhý díl, kde už jsou medvíďata trošku starší a zažívají spousty dobrodružství. Nejkrásnější pohádky ze statku jsou příběhy osla, želvy, klisny, králíka, krocana, kozy a jejich ostatních přátel. Krásné příběhy ze statku jsou určeny malým posluchačům k předčítání a začínajícím čtenářům. A jako poslední tu máme velmi oblíbenou knihu Gerda, příběh velryby. Je to poučná pohádka z prostředí hlubokého oceánu, kde Gerda potkává kosatky, tučňáky, racky, chobotnice a dozvídá se něco o jejich životech. Pokud ještě knihu nemáte, určitě vám nesmí ve vaší knihovničce chybět.         Krásné čtení, drazí rodiče a milé děti!
Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺

Štítky