Knižní tipy

Třešničky na dortu pro teenagery

Třešničky na dortu pro teenagery
To nejlepší z young adult literatury, tedy literatury pro dospívající, sleduje a pravidelně hodnotí platforma Humbook. Každoročně také vyhlašuje ceny HumbookAwards v kategorii Young adult kniha roku, Nejhezčí obálka roku, Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku, Nejlepší conterporery kniha roku, Nejlepší romantická linka, Nejlepší česká kniha roku i Nejlepší začínající bookstagram. A jak dopadl ročník 2020?
1.Young adult kniha roku Půlměsíční město: Rod země a krve Bryce měla perfektní život, skvělou práci a na programu jeden legendární večírek za druhým, jenže pak démon zavraždil její přátele a ona zůstala sama a zlomená. Když údajný zabiják skončí za mřížemi, ale zločiny pokračují, Bryce se pustí do vyšetřování. A hodlá se pomstít. Spolu s Huntem, padlým andělem obdařeným brutální silou, sestoupí do podsvětí města, které rozežírá temnota. Dokážou se zlu postavit dřív, než pohltí vše, na čem jim kdy záleželo? Všechny nominované knihy:       2. Nejlepší fantasy nebo sci-fi kniha roku Půlměsíční město: Rod země a krve Všechny nominované knihy:       3. Nejlepší conterporery kniha roku Na co slova nestačí
Rev Fletcher bojuje s traumaty z minulosti. S adoptivními rodiči po boku se mu to daří… ale s dopisem od jeho násilnického otce se vše vrátí. Emma Blueová radši programuje vlastní počítačovou hru, než aby čelila rozpadajícímu se manželství svých rodičů. Jenže ji kontaktuje online troll, kterého se začne bát. Když se Rev a Emma potkají, zatouží sdílet svá tajemství. Věci však začnou být nebezpečné – a jejich vzájemná důvěra projde tím nejtěžším testem. Všechny nominované knihy:      
4. Nejlepší romantická linka „Nejmilejší Eliso, už je to tady! Vše nejnutnější sbaleno, vše potřebné zařízeno, matka je dokonce spokojená s mým výběrem garderoby. Od středy za týden se vracím zpátky do Londýna.“ Bonusová sbírka epizodních příběhů, dopisů a autorčiných poznámek ke knize Kroniky prachu. Všechny nominované knihy:       5. Nejlepší česká kniha  Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Přestane Liam někdy prudit? Uvidí Travis v Mei víc než jenom kamarádku? A dojde konečně i na vysněné rande? Všechny nominované knihy:        
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky