Knižní tipy

Sedmilhářky jsou dvě a mají jasná pravidla!

Sedmilhářky jsou dvě a mají jasná pravidla!
Sedmilhářky je název blogu, který si před dvěma lety společně založily Berenika Kohoutová a Marika Šopovská. Nyní se rozhodly blog vydat v knižní podobě, takže kromě stejných očí, stejných kluků (a to doslova, protože Petr a Pavel Čechákovi jsou jednovaječná dvojčata), stejných krémů, stejné školy, stejného divadla, stejných snů, stejné tchýně a stejné chalupy mají i stejné společné knižní dítě.

A to ne ledajaké …

Sedmilhářky jsou psané formou „veřejných dopisů“, které si Berenika s Marikou vzájemně adresují. V těchto krátkých (ale velmi otevřených) příspěvcích zveřejňují pohled na své pestré osobní životy, přičemž při psaní nezapomínají na hlasité mluvení, zlobení, milování, pití spousty kafe a taky docela dost vína. Deník je plný (ne)skutečných zážitků o tom, jak žijí, co dělají a čím se baví dvě Sedmilhářky, které nedodržují žádná pravidla, rychlost, předpisy, předbíhají ve frontách, zvoní na cizí zvonky (záměrně) a zapomínají dětem vyměňovat pleny. Sedmilhářky vás mimo jiné navnadí na písničku Space Oddity od Davida Bowieho a donutí vás broukat si ji celý další den (a představovat si u toho, jaké zvláštní oči Bowie měl). Po přečtení už taky konečně vím, že problém roztržených silonek (po 2 hodinách nošení) se netýká jen mě, ale že jím trpí i Sedmilhářky. Takže poučení pro příště – normálně si vezmu silonky s dírou a budu si užívat ten skvělý pocit vlastní důležitosti, protože už vím, že Sedmilhářky to tak taky nosí a dokonce tomu říkají SABOTÁŽ! :)

Věříte mi? Přečtěte si 7lhářčí deník a uvidíte, jak to s nimi prostě je. Nudit se tedy rozhodně nebudete.

A víte co? Pokud vás deník fakt chytne, doražte na dnešní autogramiádu, která se uskuteční od 17 hodin v „nejmenovaném velkém knihkupectví“ na Václavském náměstí :)
Image
Jsem milovnice cupcakes, dobré kávy a krásných knížek! Stejně tak jsem hrdá venčitelka psa jménem Ballů a věčná studentka mediálního managementu.

Štítky