Knižní tipy

Právě teď nás baví

Právě teď nás baví
Název tohoto článku je mírně zavádějící. Neboť ne nadarmo se říká „sto lidí, sto chutí“. Své o tom ví každý milovník knih, to, co se líbí jednomu, druhý nedokáže přečíst. Já osobně třeba neumím číst novodobou červenou knihovnu s nádechem erotiky. Ano, jsem zcela nepolíbená boomem knihy Padesát odstínů šedi. Tak tedy článek „Právě teď nás baví“ bude o novinkách v knižním světě, o novinkách, které momentálně hýbou knižními vodami a o novinkách, které se chystám číst.
Jako první bychom se mohli podívat k nám, domů, na českou literární scénu. Zdenka Hamerová je autorka, která má na svém kontě nejednu úspěšnou knihu. V lednu jí vychází kniha nová, s názvem Příliš tenkej led. Osobně jsem od ní četla Klejinčino tajemství a to byla skvělá kniha. Takže tuto novou si ujít rozhodně nenechám. Uzamčená minulost je název románu, kdy minulost jemně vplouvá do přítomnosti a staré tajemství láká k tomu, aby bylo objeveno. Za mě rozhodně palec nahoru. Joy Fieldingová je zárukou kvality. Její jemné detektivky s nádechem thrilleru jsou čtivé, nenásilné, s každou stránkou nás vtahuje do příběhu a nenechá nás vydechnout. Zcela jistě nebude jinak ani u její novinky Špatná dcera. Pro romantické duše, které lásku rády skloubí s vůní a chutí jídla, je tady zcela nová kniha s názvem Polibek jako dezert. Lepší než čokoláda – žena snů jako zákusek… Tak zní podtitul tohoto románu pro ženy. Pro milovníky thrillerů, tedy zaručeně i pro mě, se chystá novinka Náš manžel. Anotace zní nadmíru lákavě, tak neváhejte - v Dobrých knihách máte možnost udělat předobjednávku. Co myslíte? Trefila jsem se vám do vkusu? Knižní svět má  pro nás hned v prvním pololetí spousty knih, které jsou lákavé, a proto jsou ty naše knižní seznamy jako nekonečný příběh. Ale o tom to přece je, přátelé. Co bychom jinak byli bez těch voňavých stránek!
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky