Knižní tipy

Právě teď nás baví

Právě teď nás baví
Zajímá vás, jaké knihy jsme objevili během února? Co právě čteme, co jsme přečetli, co nás velmi zaujalo a my nechceme, aby vám to uniklo? Podívejte se na naše tipy toho nejlepšího za poslední dva měsíce.
Začněme nejdříve horkými únorovými novinkami. Tajemství hradních zdí je třetí knihou výborné české autorky píšící pod pseudonymem Anna Beatrix Bártová. Mysteriózní historický román, kde se proplétá minulost s přítomností, slibuje opět výborné čtení, které vám vezme dech! Následující únorovou novinkou je reedice známého románu Stephena Kinga - Nezbytné věci. Další záhadnou, zajímavou knihu plnou napětí od tohoto mistra hororu si rozhodně nenechte ujít. Román vyšel u nakladatelství Beta. Jako další bych doporučila nádhernou pohádkovou knihu Potíže s mrkví z nakladatelství Fortuna Libri. Publikace je krásně ilustrovaná, obsahuje jen krátké texty s velkými písmenky, takže zabaví nejen školáčky, kteří se začínají učit číst, ale také vaše nejmenší, kteří podle obrázků budou vyprávět pohádku po svém. Ty dokonalé ilustrace si prostě zamilují!

PS: Chybíš mi jsem četla v lednu a rozhodně knihy od autorky Winter Renshaw mohu vřele doporučit. Samozřejmě pokud máte rádi new adult čtení, romány pro ženy, romantiku, ale také kapku erotiky. V tomto románu najdete vlastně všechno. Od rodinného tajemství, zábavy, vtipu, lásky, bolesti, sebeuvědomění, až po různé narážky a nějakou tu erotiku a sex.

Další knihou z nakladatelství Beta je Svědectví modrých koní. Román má velmi napínavý a dojemný příběh. Popisuje jaké hrůzy se děly v tehdejším Východním Německu, jak nesmyslné byly zákony a kruté tresty za jejich porušení. S Ellou se podíváme například do věznice, kde psychicky a fyzicky mučili politické vězně, zažijeme s ní útěk přes ostnatý drát a vše budeme prožívat jako na vlastní kůži s celou rodinou. Román je inspirován skutečnými historickými událostmi a dá nám nahlédnout, jak to v tu dobu chodilo. Rok 1987 je popisovaný osmiletou Ellou, což je nahlédnutí dětskýma očima, které vidí většinou spíše pozitivně, ale díky tomu je vyprávění dojemné a krásné, i když místy hodně smutné. A jako poslední tu mám pro vás Pařížskou švadlenu, kterou právě dočítám. Kniha je pěkná biblička, má skoro 500 stran, a je to nádherný příběh. Čtivý, zajímavý, unikátní. Střídá se zde přítomnost s minulostí během druhé světové války a odkrývá životní příběh mladé Estelly, která zjišťuje, že její rodinná minulost bývala samá dramata a tajemství. Pařížská švadlena je neobyčejný příběh o lásce, touze, snech a trnité cestě k úspěchu. Rozhodně si ji nenechte ujít!

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺

Štítky