Knižní novinky

Od obrázků k příběhům a lásce ke knihám

Od obrázků k příběhům a lásce ke knihám
Přáli byste si, aby jednou vaše dítko dobře a rádo četlo, aby pro něj knihy byly zdrojem zábavy a poznání? Přemýšlíte, kdy s knížkami začít a jakou zvolit, když první dojem je ten nejdůležitější? Velké knížky pro malé vypravěče jsou odpovědí na všechny vaše otázky!
Velkoformátová obrázková leporela jsou dnes už stálicemi mnoha domácích knihovniček, ale také knihoven a velmi oblíbené jsou i mezi pedagogy z mateřských škol a jiných vzdělávacích institucí. Jak ukazuje praxe, právě ona jsou totiž ideální branou do světa knih. Aktuálně představujeme dvě novinky: POLICIE a ŠKOLKA. Ve Velké knížce POLICIE pro malé vypravěče si přijdou na své zejména milovníci dobrodružství a hrdinů v uniformách. Seznámí se v ní s pestrou prací policistů, které můžou sledovat přímo v akci! S Velkou knížkou ŠKOLKA pro malé vypravěče zase děti prožijí úžasný den v mateřské školce, kde je pořád živo – přesně jak to znají z vlastní zkušenosti!

    Velká knížka Školka pro malé vypravěče               Velká knížka Policie pro malé vypravěče

Ať už máte doma holčičku či chlapečka, milovníka přírody, techniky nebo třeba pohádek, pro každého se najde nějaká ta srdcovka. Zvířata, Dinosauři, Farma, Vlaky, Bagry, O autech, Porsche, Letiště, Stavba, Pohádky, Na dobrou noc či Můj den, Hasiči, Veselé nesmysly, Slovíčka i Praha – to je pestrá paleta titulů, z nichž lze vybírat.

     Velká knížka VLAKY pro malé vypravěče     Velká knížka NA DOBROU NOC pro malé vypravěče      Velká knížka BAGRY pro malé vypravěče       Velká knížka Farma pro malé vypravěče

Co s knížkou plnou písmenek, kterým nejmenší ještě nerozumějí? Nabídněte jim velká leporela! Na detailních celostránkových ilustracích se odvíjí celá řada příběhů – stačí se jen pozorně dívat a nechat běžet představivost a fantazii na plné obrátky… A vůbec nejlepší je, že aby se malí čtenáři dozvěděli, oč tu běží, vůbec nemusejí umět číst! Příběhy ukryté v obrázcích se odehrávají nejen na jednotlivých stranách, ale prolínají také celou knihou. Vedou děti k přemýšlení o tom, co „čtou“, k nalézání slov, popisování, vyprávění... Nenásilně tak rozvíjejí slovní zásobu, řečové a komunikační schopnosti, které jsou základním stavebním kamenem čtenářských dovedností. Díky kreativní práci s knížkou, kdy malí čtenáři hledají, a hlavně rozplétají a opět spojují nekonečné nitky možných příběhů, tříbí rovněž svůj postřeh, paměť, pozornost a logické myšlení. Učiňte s dětmi první krůčky na cestě k podpoře jejich aktivního čtenářství! I kdyby se z nich později nestali náruživí knihomolové, tyhle schopnosti se jim rozhodně v budoucím životě zúročí!
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky