Knižní tipy

Od mamuta k modelce

Od mamuta k modelce
Právě vychází v pořadí již šestá kniha z pera mělnické spisovatelky Barbory Walterové Benešové. Nový humoristický román vychází pod názvem Od mamuta k modelce. Svým osobitým smyslem pro humor autorka vypráví celý svůj proces zmenšování lidského těla, aniž by se zarazila nad takovými tématy jako je sex, visící kůže nebo nehezky zvrásněná pokožka. Kniha je vhodná pro ty, kteří se chtějí při čtení zasmát a každý jistě v některých částech příběhu pozná i sám sebe.
Kniha vychází ze skutečných událostí. Sama spisovatelka se před rokem rozhodla od základu přetočit svůj život a rozhodla se změnit své mamutí tělo v normálního člověka, jak sama říká. „Myslím si, že můj manžel si nezaslouží uléhat vedle mamuta, děti si nezaslouží matku, která se s nimi nevejde ani do jednoho auta a moje klouby mi během života věnovaly poměrně slušnou oporu a teď by se měly tahat s metráky tuku? Ne, nikdo z nich si to nezaslouží,“ vzpomíná na začátek své hubnoucí éry. Jenže prvotní náboj a elán po pár týdnech začal pomalu vyprchávat. „Musela jsem si na sebe ušít bič a rozhodla se o tom napsat román. Věděla jsem, že to je jediná možnost, jak dosáhnout svého cíle a zhubnout třicet kilo. Nerada mažu něco, co napíšu, takže jsem logicky prostě zhubnout musela.“ Podle jejích slov ovšem román není žádným návodem, jak shodit přebytečná kila nebo sumarizovaný jídelníček. Je to jen cesta, která může někomu pomoci, aby se sám pokusil se svým životem něco udělat. „Snažila jsem se popsat tu cestu. Jak se mé velrybí tělo mění pomalu v normální lidskou bytost. Jak najednou zvládám běžné denní činnosti, které do té doby byly naprosto nemožné a jak zásadně se změnil i můj manželský život,“ uzavírá spisovatelka a dodává, že hlavním úkolem její knihy je pobavit a rozveselit své čtenáře, protože obzvlášť v současné době není úsměvů nikdy dost. „Dokázala jsem to a dnes už bych se na soutěž Miss Vorvaň nepřihlásila.“

Anotace Od mamuta k modelce: Roky strávené v obrovském mamutím těle mi zajistily doktorát z výmluv, proč nemohu zhubnout. A přitom funím do kopce jak parní lokomotiva, při natahování punčoch se potím jak po zaběhnutém maratonu a při obouvání se cítím stejně jako potápěči bez dýchacího přístroje. Pak ale stačil jeden jediný okamžik, jediná vteřina, aby se mi v mozku rozeběhla už dávno zrezivělá kolečka. Moje osobní váha kvílela a prosila, abychom se vážili po jednom. Výhružně na mě blikala třímístným číslem 111 kg! Tak nad takovým číslem by plesali snad jen numerologové. A tak jsem se rozhodla pohřbít své velrybí tělo do skladiště historie. Neudržitelná situace mě donutila zakleknout na startovní čáru nejnáročnějšího závodu mého života. Shodím 30 kilo a získám Nobelovku v hubnutí! A přesně v tuhle chvíli začala moje nová doba hubnoucí… Booktrailer ke knize naleznete zde.  
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky