Knižní tipy

O architektuře hravě

O architektuře hravě
Doplňte knihovničku svého dítěte o  Archistorii, publikaci, která v původním vydání získala titul Nejkrásnější kniha roku.
Děti jsou úžasné bytosti, které touží po poznání. Vše je fascinuje: příroda, vesmír, věda, technika. A my dospělí máme jedinečnou příležitost je do tohoto světa kousek po kousku zasvěcovat. Pokud vás po cestě ze školy či během procházky ulicemi děti zasypávají otázkami typu Z čeho je tenhle most? A jak to, že nespadne?, je nejvyšší čas vzít si k ruce odborníka na slovo vzatého, a tím je právě na podzim vydaná kniha Archistorie. Vyprávění o architektuře od polské autorky Magdaleny Jesenské.

Krátké texty, informace podané jednoduše a srozumitelně, vtipné a originální ilustrace vytvořené studiem Acapulco, to je chutný koktejl, který zaručuje, že se děti u četby (nebo jen listování) určitě nebudou nudit. A vy také ne. V češtině knihu polských autorek vydalo nakladatelství Labyrint v překladu Martina Veselky.
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky