Knižní novinky

Neskutečně skutečná Petra Nesvačilová

Neskutečně skutečná Petra Nesvačilová
Loni na podzim vyšla první kniha talentované herečky, dokumentaristky a výjimečné ženy Petry Nesvačilové. Se svými čtenáři v ní sdílí nejen radosti, ale i dojemné okamžiky svého života.
Petro, jak s odstupem času vzpomínáte na psaní své první knihy Jako na jedno z nejdobrodružnějších samotářských období. Myslím, že to bylo mé pasivně divoké období, které jsem si ale užívala. Strach a radost zároveň. Jak dlouho kniha vznikala? V podstatě několik let. Pak jednoho dne přišla moje kamarádka Jana Brázdilová s nápadem, ať napíšu knihu. A od té doby to trvalo asi dva roky. Proč jste ji nazvala Skutečná?  Měla jsem připraveno několik názvů - jiných, ale za tímto opět stojí Jana. Jsem ji za to vděčná, je to moje první ,,skutečná kniha“. Kniha je plná úžasných ilustrací, zaujme i přitažlivá obálka. Kdo je jejich autorem?  Michal Bačák, můj velký kamarád. Říkala jsem si, že knihu bude ilustrovat buď Kupka nebo Bačák. Skutečná (s podpisem autorky) Kniha je souhrnem úvah, příběhů, fejetonů, čtenář se díky ní stává pozorovatelem vašeho světa. Byl záměr pustit si čtenáře blíž?  Určitě. Mám lidi ráda, ráda s nimi komunikuji, ať už prostřednictvím  herectví, režie či literatury. Je to pro mne důležité. Chystáte další knihu?  Ano, chystám. Ráda bych ji vydala příští rok. Čemu se teď věnujete nejvíc?  Asi natáčení, herectví. Teď to takto mám. Je toho hodně. A samozřejmě rodině a mému partnerovi. Prozradíte nám své knižní tipy?  Za mne určitě doporučuji skvělou knihu o Věře Chytilové. Učila mne a myslím, že je úžasné, že se s ní můžeme takto setkávat. Pak opět doporučuji knihu Petra Čorneje - Žižka. A také jsem zvědavá na novou knihu od Ondřeje Hübla.
Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky