Knižní tipy

Listopad plný knižních lahůdek

Listopad plný knižních lahůdek
Zajímá vás, jaké novinky vychází v listopadu? Které knižní lahůdky jsme si pro vás připravili nejen my, ale také nakladatelé? Máme tady od každého žánru něco. Tak si udělejte kafíčko nebo čaj, připravte tužku a papír a můžete si rovnou napsat Ježíškovi…
Začněme nejdříve thrillery - tipy pro milovníky detektivek a napětí. Těch poslední dobou vychází nejvíce. Jako první tu mám pro vás osmý díl detektivní řady Případy oddělení Q s názvem Oběť 2117. Jedná se o další knihu známého severského autora, píšícího výborné thrillery plné nejen zamotaných detektivních případů, ale také osobitého humoru a ironie. Další novinka je z nakladatelství Cosmopolis. Známý, fanoušky zbožňovaný, charismatický Robert Bryndza a jeho thriller Kanibal z Nine Elms vám určitě vezme dech. Čtenáři knihu už vyhlíží a nemohou se dočkat!

       

Třetí detektivka je od Ursuly Poznanski, už čtvrtý díl série Beatrice Kaspary. Četla jsem všechny díly a moc se mi líbily, určitě si nenechám ujít ani Stín, slibující opět zapeklitý kriminální případ několika vražd. Další lahůdka je z nakladatelství Metafora, má nádhernou obálku a anotace zní více než lákavě. Náledí je nepředvídatelný thriller plný sněhu, násilí a pomsty.

      

Co tu máme dál? Co třeba historické romány? Paměť kostí ze série Cizinka už určitě netrpělivě očekává mnoho fanoušků. Diana Gabaldon se stala velmi vyhledávanou autorkou, tato série byla dokonce zfilmována a Paměť kostí je sedmý díl z devíti. Další historický román Dáma měsíčního svitu se odehrává ve dvacátých letech v době prohibice. Každému jeho Izrael je román podle skutečných událostí od české autorky, jejíž otec byl Žid. Vypráví životní příběhy tří reálných lidí, kteří žili v bývalém Československu a do jejich životů zasáhla druhá světová válka.

          

Jako další tu mám pro vás kousek romantiky. V pravý čas je novinka od světoznámé Danielle Steel, tu snad ani nemusím představovat. Můj další tip je třetí díl mé oblíbené série Romantické útěky. Tento díl se jmenuje Cukrárna v Paříži a já se těším na další dobrodružství plné sladkostí, dezertů, Paříže a hlavně lásky. A jako poslední romanci tu mám pro vás jeden vánoční příběh. Polibek v Londýně vyšel v nakladatelství Cooboo. Knihy od autorky Catherine Rider na toto téma vychází před Vánoci už třetí rok, vloni to byl například Polibek v New Yorku.

             

Následující žánr by mohl být s hvězdičkou, new adult aneb pouze pro dospělé. Romance s tou správou dávkou erotiky jsou poslední dobou hodně vyhledávané. Stejně jako autorky Vi Keeland a Penelope Ward, které jsou pro mě sázkou na jistotu. Píší krásné příběhy plné humoru, nadhledu, žhavého sexu, ale také hluboké lásky. V listopadu autorkám vychází kniha Nesnáším tě a já si ji určitě nenechám ujít. Další očekávanou novinkou je Malum 2. Jedná se o pátý díl série Elitní klub králů, kde jsem četla také všechny předešlé. Jedná se o drsný, zvrhlý, velmi zamotaný příběh, který je návykový a já vlastně ani nevím proč. Fanoušci asi tuší, jak to myslím. Chce to si tuto sérii prostě přečíst a uvidíte.

         

A jako poslední tu mám jeden společenský román a jednu povídkovou knihu plnou humoru. První je Fotografie z nakladatelství Metafora, kterou už netrpělivě vyhlížím od začátku října. Je to příběh, kde se prolíná přítomnost s minulostí a je plný emocí, takové knihy mám moc ráda. A jako poslední z listopadových tipů tu mám pro vás něco z českých vod. Lukáše Pavláska určitě všichni známe. Český komik napsal už docela pěknou řádku knih, jeho letošní novinka se jmenuje Soutěž jedlíků. Obsahuje 18 humorných povídek ze života.

        

Máte sepsaný seznam? Já rozhodně, jdu objednat a teď ještě najít čas, kdy to všechno přečíst. Krásný listopad, přátelé!  
Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺

Štítky