Knižní tipy

Letos se těším na...

Letos se těším na...
Rok 2020 má být, podle astrologů, tím lepším a úspěšnějším. Já si tedy myslím, že jaký si to uděláš, takový to máš :-), ale nebudu nikomu brát víru v nadpřirozeno. Jedno vím ale jistě, chystá se na nás spousta novinek, na které čtenáři netrpělivě čekají. Projela jsem mnoho stránek, abych vybrala ty TOP, které knihomol netrpělivě vyhlíží.
Již v lednu se nám představí autorka Hania Allen prvním dílem nové série s názvem Tichá odplata. Seržantka Dania Gorská bude pátrat po pachateli tří vražd a její pátrání ji zavede až mezi tajemné druidy.

Leden je bohatý na knižní thrillery a vychází i novinka od Ursuly Poznanski Stín. Čtvrtý díl ze série má zajímavou anotaci, která opravdu dokáže nalákat. Mrtví, se kterými hlavní protagonistka měla co do činění, a navíc je nesnášela. Kdo stojí za děsivými vraždami?

Únor je ve znamení knihy Kukačka. Pojednává o ženě, která se probudí na psychiatrii a vůbec na nic si nevzpomíná. Jejími jedinými návštěvníky jsou manžel, matka a její dávná přítelkyně, ale proč za ní nechtějí chodit její děti, jí není vůbec jasné. Jak se mohlo stát, že na všechno zapomněla?

Chladná jako led je název detektivky, ve které půjde o zradu nejbližší přítelkyně a o čas, neboť syn hlavní hrdinky se zdá být v nebezpečí.

V březnu má pro nás Dominik Dán přichystanou novinku Jednou nohou v hrobě. Tento slovenský spisovatel, jehož soukromí je zahaleno tajemstvím, neboť si jej přísně střeží, opět přichází s vraždou, u které se pekelně zapotí. Po nálezu uřezané nohy by měla následovat i mrtvola, ale nic tak jednoduchého to nebude.

Na vlně druhé světové války se nese příběh zvaný Najdi Rebeccu. I když Rebecca uprchla do Anglie před hrůzami nacismu, je zajata a v rámci konečného řešení transportována do Evropy. Její přítel, dobrovolně vstupuje do řad SS, neboť ví, že jen tak má velkou šanci najít lásku svého života.

Tak já jsem opět v koncích. Můj seznam knih je prostě nekonečný příběh a to ještě spousta vydavatelů nezveřejnila ediční plány na rok 2020. Každopádně doufám, že začne sněžit, v práci bude málo směn, abych mohla ze skříně konečně vytáhnout chlupatou deku a plně se věnovat tomu nejlepšímu, co lze v zimě dělat – čtení :-).
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky