Knižní tipy

LedNOVÉ knižní novinky

LedNOVÉ knižní novinky
Tak nám začal nový rok s jedničkou na konci. Leden nás přivítal mrazivým počasím a místy dokonce i sněhovou nadílkou, a my se tak po dni stráveném venku můžeme těšit na teplou deku, hrnek čaje a novou knihu. Opět jsem pro vás vybrala pár lednových novinek, které mě zaujaly. Doufám, že si z nich tu svou vyberete i vy.
Jako první mi padla do oka Vážka, novinka od autorky Leily Meachamové, kterou čeští čtenáři určitě dobře znají. Tato kniha ale bude malinko odlišná od jejích předchozích děl. Děj zasadila do období druhé světové války a do hlavní role postavila pětici mladých Američanů, každého s jinou, nebezpečnou misí.

 

Lisu Agrdnerovou myslím není třeba moc představovat. Autorka thrillerů nám již v minulosti ukázala, že psát rozhodně umí a nyní přichází s novinkou Hledej mě. Kniha začíná brutální vraždou pětičlenné rodiny, ale mrtví jsou jen čtyři, pátý člen zmizel. A otázkou je, zda jde také o oběť, nebo podezřelého.

Jojo Moyes je zárukou něžného a románového čtení a spisovatelka si svou nejnovější knihou Jako hvězdy v temné noci získala své čtenáře po celém světě. Zapadlý kout v Kentucky a mladá žena, která se sem přivdala. Ale život pro ni není takový, jaký si ho vysnila, a proto se zapojuje jako dobrovolnice do takzvané Koňské knihovny, což v překladu pro ni znamená sednout do koňského sedla a vydat se krajinou půjčovat knihy. Příběh ženského přátelství, soudržnosti a lásky.

Anders de la Motte je autor, jehož poslední knihy mají ve svém názvu roční období. Ani jeho nová kniha není výjimkou, nese název Jarní oběť a opět jde o psychothriller. V jižním cípu Švédska, v místě kolem zámku Bokelund, je nalezena zavražděná mladá dívka, jejíž rodina zmizela beze stopy. O třicet let později se do zámku nastěhuje nová majitelka, která je touto starou vraždou fascinována. Ale čím hlouběji proniká do tohoto starého zločinu, tím víc si uvědomuje spojitost mezi starým případem a jejím životem.

  Já jsem s výběrem spokojená a doufám, že jste si vybrali knihu i vy. Přeji šťastnou ruku, pohodové čtení a dostatek dřeva do krbu. 😊
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky