Knižní tipy

Láska v thrillerech

Láska v thrillerech
Máme tady únor, měsíc, ve kterém se slaví svátek všech zamilovaných. Začíná honba za všemožnými výrobky ve tvaru srdce, červené růže mizí z pultů všech květinářství a rezervace v restauracích se plní. Nejsem zarytý příznivce tohoto svátku a nejsem ani nijak zvlášť romantický typ. Jsem čtenář převážně detektivních románů a thrillerů. Ale kupodivu i v tomto žánru se slovo láska nejednou skloňuje a i na stránkách těchto knih tento cit najdete. Namátkou jsem vybrala pár knih, ve kterých jsem na lásku narazila - a nijak to neovlivnilo mou vášeň ke čtení.
Jako první mě napadla autorka série z amišského prostředí Linda Castillo. Přestože její knihy jsou celkem drsným pohledem do amišské komunity a o vraždy zde není nouze, dějovou linku protíná milostný vztah hlavní protagonistky těchto knih, náčelnice Kate Burkholder. A absolutně ničemu to nevadí, ba naopak, nenásilnou formou nás spisovatelka vede k tomu, že i policisté jsou jen lidé. Do posledního dechu   Mrtví promlouvají   V troskách tornáda Lars Kepler. Manželské duo píšící pod pseudonymem je známé svými opravdu thrillerovými lahůdkami, ve kterých se neštítí ničeho a zachází do nejmenších podrobností. Ale i zde velmi často narazíme na onen něžný cit, i když mnohokrát v jeho zvrácené podobě. Zrcadlový muž  Lazar Tim Weaver je autor skvělých detektivních románů, ve kterých pátrá po lidech ztracených. Jeho hlavní hrdina David Raker v osobním životě prožívá spoustu dramat a v jeho posledních příbězích navazuje milostný vztah. Já osobně mám jeho knihy moc ráda a vždy se těším na další knihu. Ztracené střípky   Nikdo není doma   Muž bez minulosti A pokud chcete, mám pro vás novinku Caroly Loveringové Třetí polovička, která je sice psychologicky laděnou krimi, ale jde v ní hlavně o city. O lásku, manželství a jak už to bývá, podvod. Třetí polovička Nesmím však zapomenout ani na detektivní sérii Roberta Galbraitha se sexy Cormoranem Strikem v hlavní roli. V květnu se dočkáme dalšího pokračování s názvem Neklidná krev. Smrtící bílá    Neklidná krev Vidíte, nemusíte číst zrovna příběhy jako z červené knihovny, obálka nemusí mít urostlého muže v sexy kalhotách a přesto se vám lásky dostane i v knihách, které primárně jako milostné nejsou. Každopádně přeji hezkého Valentýna, ať už jste, či nejste zamilovaní. Důležité je, že lásku ke knihám můžeme slavit celoročně a datum v kalendáři k tomu nepotřebujeme.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky