Knižní novinky

KvětNOVÉ knihy

KvětNOVÉ knihy
Máj, lásky čas... Skoro by se dalo říct, že v době pandemie jsme na Májové radosti zapomněli. Políbili jste se pod rozkvetlým stromem, nebo jste se báli sundat roušky na veřejnosti? Koronavirus bohužel zasáhl i do knižního světa, ale nevěšte hlavu. Přestože novinek nyní vychází o něco méně, stále je na co se těšit. Jste zvědaví, co jsem pro vás tento měsíc vybrala?
Určitě jako první začnu knihou, jejíž vydání se přesunulo z března na květen. Thriller Milé dítě je o ztrátě svobody, důstojnosti a smutku. Čtrnáct let držel manžel svou ženu zamčenou v lesní chatě, porodila mu dvě děti a absolutně nikdo nevěděl, kde je. Má tento příběh šťastný konec? Autorku Shari Lapena jistě není třeba dlouze představovat. Manželé odvedle, Někdo cizí v domě… Znáte? Pak vězte, že nyní na pulty knihkupectví přichází novinka Jeden z nás. Newyorské předměstí, blízké sousedské vztahy a tajemný vzkaz, o jejímž pisateli nikdo nic neví. Autorka opět rozehrává bravurní psychologický kolotoč tajemství.

Nikdy není na škodu se u knihy pěkně od plic zasmát. A v této době by to mohlo být obzvlášť užitečné. Pokud jste četli knihu Muž jménem Ove a autorův styl vám byl blízký, pak vám nesmí uniknout nová kniha Úzkosti a jejich lidé. Skupinka lidí, kteří se shodou náhod stanou rukojmím. Vše se zamotává ve chvíli, kdy jsou propuštěni: po příchodu policie je byt najednou prázdný. Každý má svou verzi příběhu a vyvstává otázka – co se to dnes se všemi děje?

      

Pokud nemáte chuť na krimi, thriller, ani satiru, pak společenský román Všechno, co dáme by se vám mohl líbit. Jedna jediná chyba a celý život se mladému Ianovi obrátil vzhůru nohama. Jeho matka za to zaplatila svou svobodou a on sám musel vyrůstat daleko od svých nejbližších. Přestože dospěl a má vše, co by si úspěšný muž mohl přát, něco mu přece jen chybí. Najde znovu svou matku?

  Musíme se trochu uskromnit a na pořádný nával novinek si ještě počkat. Bohužel se letos nekoná ani každoroční Svět knihy, popřejme tedy našim nakladatelům a všem vydavatelstvím, aby vydrželi!
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky