Knižní tipy

Knihy s vánoční tematikou

Knihy s vánoční tematikou
Také rádi o adventu a vánočních svátcích čtete knihy, které se odehrávají o Vánocích a jsou plné lásky, romantiky a té nádherné vánoční atmosféry? Tyto knihy jsou moje jediná terapie, jak se na tyto jedinečné svátky v roce naladit a zvyknout si, že jsou vlastně za dveřmi. Když každý rok zapaluji první adventní svíčku, tak si uvědomuji, že se to asi vážně blíží a mělo by se začít něco chystat, což je rok od roku více stresující. Ale tyto vánoční knihy mě dokážou vánočně povzbudit a tak trošku se usmívat a těšit se, nejen se nervovat. Pokud tápete, po jaké letos sáhnout, mám tu pro vás čerstvé novinky, ale také pár starších kousků. Tak se zachumlejte do deky, udělejte si horkou čokoládu a nechte se inspirovat.
Začněme letošními novinkami, ty jsou tři, pokud jsem nějakou nepřehlédla. Pravidelně každý rok přichází nakladatelství Baronet se dvěma vánočními knihami. Ta první je už třetí rok od Mandy Baggot. Letošní novinka se jmenuje Vánoce v New Yorku.  Tuhle story z vánočního velkoměsta jsem si užívala od začátku do konce, hlavní hrdiny jsem si zamilovala, báječně jsem se bavila a konečně se naladila na tu správnou vánoční vlnu. Další kniha z nakladatelství Baronet je Vánoční tábor. Knihu jsem zatím nečetla, čeká na mě v poličce, ale já očekávám další vánoční romantickou komedii, u které se zasměju a zažiju tu správnou dávku romantiky. Navíc je kniha dokonce zfilmovaná, takže se po filmu Christmas Camp budu muset podívat. A všimli jste si té úžasné obálky? Už se těším, až se začtu.

           

Poslední letošní novinkou je Polibek v Londýně z nakladatelství Cooboo. I toto nakladatelství vydává pravidelně každý rok alespoň jednu vánoční knihu. Tato je třetí díl série Polibek, v nichž každý díl je samostatný příběh. Vloni například vyšel Polibek v Paříži. Popis celé Paříže a různých míst je zde dokonalý, jako byste tam byli se Serenou a Jean Lucem, procházeli se uličkami a zírali na osvětlenou Eiffelovku. U knihy si budete prozpěvovat Jingle bells a hlavou se vám budou honit myšlenky na vánoční stromečky, ozdoby a cukroví. Všechny díly z této série se mi moc líbily a rozhodně si nenechám ujít ani ten letošní.

    

Zachrání doktor Proktor Vánoce? je další knihou, spíše pro naše mladší čtenáře. Ale já si jí přečetla vloni s chutí a moc se mi líbila. Bodejť by ne, když ji napsal světoznámý spisovatel severských thrillerů Jo Nesbo.

A poslední dvě knihy jsou vánoční klasiky, které určitě všichni známe, a mnozí s nás je čteme nebo sledujeme v televizi několikrát ročně. Vánoční koleda je prostě legendární klasika všech dob. Dočkala se mnoha filmových a pohádkových zpracování, mnoha knižních reedicí, vydání a retelingů. Tento příběh je prostě věčný a netřeba ho představovat. A poslední nadčasová klasika? No přece Jak Grinch ukradl Vánoce. Kdo by neznal, alespoň z televize, zeleného mužíčka Grinche, který nemá rád Vánoce. Tento nádherný příběh s vtipnými verši si zamiloval snad celý svět, proto je dobré mít jeho knižní předlohu doma.

   

Myslím, že by to pro letošek stačilo. Snad jste si vybrali alespoň jednu knihu plnou té správné vánoční atmosféry. Já vám zaručuji, že vás na tu báječnou vánoční vlnu určitě naladí. Zapalte si svíčku, sedněte si a užijte si trošku toho předvánočního klidu. Krásný a pohodový advent, přátelé!      
Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺

Štítky