Knižní tipy

Knihy, které jsem chtěla najít pod stromečkem (a opravdu našla)

Knihy, které jsem chtěla najít pod stromečkem (a opravdu našla)
I my, u nás v Dobrých knihách, si přejeme od Ježíška hromady a hromady knížek, a také nám je Ježíšek každoročně nosí. Vždyť hranaté dárky jsou ze všech nejlepší! Zajímá vás, co jsem letos od Knižíška dostala? Pojďte se mnou podrobně nahlédnout na knihy, které byly letos u nás pod stromečkem.
Myslím, že letos jsem byla docela nenáročná. Můj seznam knih „must have“ je nekonečný, ale já jsem si skromně napsala jen o pět knih. V první řadě jsem chtěla doplnit moji sbírku řeckých kuchařek, mám dosud všechny, co vyšly, ale dvě mi chyběly. Mazi - Řecká kuchyně je dokonale propracovaná, napsaná Řekyní Christinou Mouratoglou. Publikace je pojmenovaná podle její taverny Mazi, kterou si otevřela v londýnském Notting Hillu. Kniha obsahuje nejen recepty na všechny možné řecké dobroty od předkrmů po dezerty, ale také spousty informací o řeckých zvycích a tradicích. Druhou řeckou kuchařkou je Středomořská kuchařka. Už podle názvu neobsahuje pouze řecké recepty, ale také španělské, italské a další. Protože jí však napsala Řekyně Susie Theodorou, tak mi bylo jasné, co bude v knize převládat. A tušila jsem správně. Kuchařka obsahuje také hodně informací o středomořské kuchyni a hodně fotografií, převážně z Řecka.

      

Další jasnou volbou byla druhá část Malum 2, u níž jsem na první díl psala recenzi zde. Malum 1 mě velmi zasáhla a samozřejmě skončila otevřeně, takže jsem si druhý díl nemohla nechat ujít a co nejdříve se do knihy musím pustit, protože Amo Jones má ty konce knih prostě infarktové! Pro tvoje dobro je společenský román, který jsem měla na svém seznamu docela dlouho. Po pravdě ani nevím, o čem má být, ale sázkou na jistotu bylo pro mě jméno autorky Ellen Marie Wiseman, jejíž první kniha Tmavé stěny Willardu pro mě byla absolutní topka. Odehrává se v psychiatrické léčebně a je to jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Proto mi Pro tvoje dobro, další příběh s rodinným tajemstvím, nesmí v mojí v knihovničce chybět .

        

Jako poslední jsem měla na svém seznamu Titanic - Nikdo nechtěl uvěřit. Tahle kniha mě zaujala na první pohled, vždyť kdo by nechtěl vědět víc o Titaniku? Navíc obsahuje fotografie skutečné lodi zvenčí, ale také uvnitř tohoto legendárního kolosu.

No, a pak jsem dostala dvě knihy od kamarádek, které pro mě byly obrovským překvapením. Loutkáře z ghetta jsem dostala od kamarádky Janči, ale bohužel už se kniha dá těžko sehnat, stejně jako kniha Vzpomínky vyblednou od Tamary McKinley (dárek od kamarádky Ivči). Od této autorky jsem si chtěla už dlouho něco přečíst, ale dosud jsem se k tomu vůbec nedostala. Takže jsem měla obrovskou radost, že mi darovala právě tuto knihu. A to je celý můj Knižíšek, letos jsem byla, oproti jiným rokům, skromná. Přála jsem si hlavně hromady zdraví a být se svými blízkými. To je prostě nejdůležitější. Doufám, že jste si svátky užili, dostali jste také nějaký ten hranatý dáreček a jste spokojení. Teď už bych Vám chtěla jenom popřát, za celý tým Magazínu Dobrých knih, úspěšný vstup do nového roku 2020 a moře zdraví! Šťastný nový rok, přátelé!    
Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺

Štítky