Knižní tipy

Kdybych si dnes měla vybrat jen jednu knihu, byla by to...

Kdybych si dnes měla vybrat jen jednu knihu, byla by to...
Jako každý milovník knih, i já mám samozřejmě neuvěřitelně dlouhý seznam knih, které trpělivě čekají na koupi. Ale jedna by nejspíš asi vyhrála nad ostatními. Ne proto, že by byla vysloveně tak báječná, ale protože jsem na ni prostě zvědavá.
Nedávno do kin vstoupil snímek s názvem Skleněný pokoj. Jde o film inspirovaný rodinou žijící ve slavné Brněnské vile Tugendhat. Dům, který ve své době sklízel jak sympatie a údiv, tak opovržení a zatracení. Dům, ve kterém žil manželský pár křesťan a židovka. Dům, který milovali a kterého se mladá rodina musela vzdát. Fascinující historie samotného domu i jejich majitelů mě láká do kina, ale nejdřív si prostě musím přečíst knihu se stejnojmenným názvem. Skleněný pokoj vychází v druhém vydání a má filmovou obálku, která je dokonalá. Svádí ke čtení, stejně jako film ke zhlédnutí. A jsem moc zvědavá, co mě upoutá víc. Takže ano, já mám vybráno. Mým favoritem se stává kniha, která momentálně hýbe i filmovým světem. Pokud jsem se netrefila přímo do vašeho vkusu, nemusíte zoufat. Knižní svět je nepřebernou pokladnicí pokladů, naši nakladatelé a vydavatelé se předhánějí v počtu nových knih. Letošní rok je novinkami přímo nabitý, vybere si rozhodně každý čtenář.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky