Knižní tipy

Kde bude nejkrásnější letošní dovolená? Přece v Česku!

Kde bude nejkrásnější letošní dovolená? Přece v Česku!
Propátrejte ty nejmalebnější a nejzajímavější tuzemská místa s nejlepším společníkem pro plánování výletů napříč

Knížka se stovkami stručně popsaných výletních tipů, příběhů, zajímavostí a cestovatelských „superšpeků“ bude skvělým pomocníkem na vašich cestách, až budete chtít prozkoumat nejrůznější zákoutí Česka, ať už s partou přátel, s dětmi nebo třeba sami. Kromě osvědčených cílů, jako jsou hrady, zámky, aquaparky nebo muzea v ní najdete i spousty skvělých a hlavně dosud neobjevených míst, kde se budete toulat sami. Zkrátka ideální příručka pro všechny zvědavce, kteří jsou rádi venku a chtějí, aby děti trávily volný čas smysluplně.

Výletní tipy doplňují:

  • přehledné piktogramy,
  • weby,
  • mapky
  • rejstříky, s nimiž bude Vaše cestování bude ještě snadnější než dřív.

Věděli jste třeba, že i tak notoricky známou turistickou destinaci, jakou je naše hlavní město, můžete poznat i úplně jinak? V knize vám odhalíme, odkud si užijete nejhezčí výhledy na Prahu, kde stojí vila od půdorysu až po detaily inspirovaná obilím, jaké expozice navštívit s dětmi a kde si užijí i dospělí anebo že přímo pod Václavským náměstím objevíte protiatomový kryt. V našem přehledu nechybí ani technické památky, třeba Stará čistírna v Bubenči, kde si užijete atrakci z filmu Postřižiny: můžete tu totiž vyšplhat na komín a jeho vnitřkem slanit dolů. Že to zní jako šílenost? V téhle knížce o podobné tipy a nápady rozhodně není nouze.

Podobných tipů najdete v knize více než 1 600, například 180 hradů, 120 zámků, 100 muzeí, 200 koupališť a stovky dalších míst pro zábavu a dobrodružství. Kniha navíc obsahuje bonusové slevy na vstup či pobyt na vybraných místech. Knihu Výlety (nejen) s dětmi sestavila zkušená novinářka Eva Obůrková, která se dlouhodobě věnuje domácímu cestovnímu ruchu a vinařské turistice. Spolupracuje s portálem Kudy z nudy České centrály cestovního ruchu – CzechTourism, její tipy na výlety také najdete v sobotní příloze Lidových novin.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.