Knižní tipy

Ježíšku, jaké knihy letos nadělíš?

Ježíšku, jaké knihy letos nadělíš?
Čas je neúprosný a ač se to nezdá, opravdu jsou za chvíli Vánoce. Pro mě osobně to je, hned po létě, ten nejkrásnější čas v roce. Světýlka, svíčky, voňavé jehličí a zářící stromeček. A samozřejmě dárky! Neuvěřitelně ráda nakupuji svým blízkým, co po celý rok zmínili a já si zapamatovala. Ta radost v jejich očích je pro mě největší odměnou. Letošní Vánoce si zkazit nenecháme, co říkáte? A rovnou se pojďte se mnou podívat, jaké knižní dárky by se mohly líbit ať už knihomolům dospělým, mladším, nebo i těm nejmenším.
Kam včely chodí spát je novinka od známé autorky románů sklízející úspěchy po celém světě. V zimním období se vrátíme do horkého léta v jižní Francii a budeme sledovat osudy dvou žen žijících v rozdílném období. I když kniha vyjde až koncem listopadu, předobjednávky lze učinit už teď. Karin Slaghter je autorkou thrillerů a letos přichází s novinkou Mlčící ženy. Opět se setkáme s hlavním protagonistou jménem Will Trent, kterého známe z předchozích knih. Ale tentokrát se ho vyšetřování dotkne na nejcitlivějším místě. Kdo má rád rodinné ságy, pak jsem objevila naprostou novinku od autorky Nino Haratischwilli Osmý život (pro Brilku). Vůně čokolády a gruzínská válka. To je hlavní téma této téměř devítisetstránkové knihy. Recept na nejlepší čokoládu a její lahodná chuť přináší po šest generací spásu i neštěstí. Pro naše nejmenší, abychom v nich probudili radost z těch kouzelných stránek, tady mám pohádkovou knížku od české autorky Sandry Dražilové Babiččina kouzelná zahrádka. Dětem můžeme před spaním předčítat kouzelné dobrodružství, která zažívají malá Eliška a Jakub. A pro ty větší, které už našly svou cestu ke čtení, mám lahůdku, která baví i dospělé čtenáře. Gump, pes, který naučil lidi žít. Srdceryvné vyprávění očima psíka Gumpa, který nám, lidem, otevírá oči. Nevím jak vy, ale já mám svůj wish list Ježíškovi už sepsaný, ať má na nákupy čas. Přeji všem krásné těšení. 😊
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky