Knižní tipy

Hurá na letní tábor!

Hurá na letní tábor!
Odevzdali jste své děti na dětský tábor, nebo třeba jen babičce? Nebojte se, že by se nudily, léto skrývá spoustu aktivit, které se dají dělat, pokud dětská fantazie jede na plné obrátky. A pokud prší a společenské hry už je nebaví, je třeba sáhnout po knížce. Zde je pár tipů, jak je zabavit.
Letní tábor zaměřený na koně? Proč ne, musí být nádherné jezdit na tak ušlechtilém zvířeti. Navnadit je můžeme krásně ilustrovanou knihou Příběhy o koních a ponících. A co takhle brožurka, která děti naučí základy o koních a navrch ukrývá pexeso? Koně a pexeso slibuje obojí. Pokud vaše ratolest propadla kouzlu hranatých kostiček zvaných Lego, Dobré knihy mají skvělou příručku, ve které se dočte naprosto vše. Od vzniku Lega, až po všelijaké druhy Lega. Za dlouhých večerů, kdy na plachtu stanu buší déšť a vedoucí tábora prodlouží večerku, přichází na řadu Sportovní pohádky. Vtipné pohádky plné sportu a tajemství zaujmou všechny děti. Má vaše dítě namířeno na dětský tábor zaměřený na hry, hlavolamy a tajemství? Jako skvělou pomůcku  jsem objevila Kniha hlavolamů Sherlocka Holmese. Klasické hádanky a hlavolamy, při kterých si děti trochu namáhají své hlavičky. Co byste řekli na Pána prstenů? I takové téma je vhodné na dětský tábor a vaše děti můžete připravit skvělou karetní hrou Mrtvé močály. Temná dobrodružství na spoustě karet, se kterými si děti užijí spoustu zábavy. A co se tak trochu bát? Název možná zní hrůzyplně, ale není tomu tak. Společenská hra Černé historky nabízí spoustu zábavy při rekonstrukci zločinu, pátrání po pachateli, a to vše zábavnou formou. Vybrali jste, čím vaše dítě, odjíždějící vstříc dobrodružství, vybavit? Dobré knihy nabízí nepřeberné množství skvělé zábavy, stačí jen zalistovat!
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky