Knižní tipy

Hory české i slezské, hory mé!

Hory české i slezské, hory mé!
Neboť je letošní zima docela mírná a sněhem opět rozhodně šetří, lyžovat se dá jen na upravených sjezdovkách. Ale milovníci tohoto období se určitě rádi vydají na výlet, třeba do hor, kde se můžou kochat zimní přírodou. Pokud si nejste jisti, kam se vydat, mám pár tipů na skvělé průvodce, kteří s výběrem destinace určitě pomohou.

Ráda bych doporučila Tajemné Beskydy. Spousta zajímavostí a tras, která se dají jít i v zimě. A jako bonus beskydské Pustevny nyní hostí ledové sochy, které si můžete projít ve speciálně upraveném stanu.

Tajemné Beskydy Krušné hory jsou krásné v jakémkoliv období. Brožurka Krušné hory – zimní mapa má přehledný seznam všech lyžařských středisek i délek běžkařských tratí. Každý si přijde na své. Krušné hory - zimní mapa Samozřejmě - jestli si troufáte, nebo prostě jste dobrodruzi, kteří přijmou jakoukoliv výzvu, Dobré knihy nabízejí Outdoorovou kuchařku. Autorka v ní radí, jak se připravit na zimní výšlap do hor, jaké potraviny si vzít s sebou a obsahuje spoustu receptů na všechny druhy výšlapů. Outdoorová kuchařka - Od rodinných výletů po zimní horské expedice A samozřejmě pokud jste milovníky hor a dobrodružství, určitě oceníte knihu Hory shora, jejíž autor je Radek Jaroš, úspěšný horolezec, který zdolal 14 osmitisícovek bez kyslíku. Poutavé a mnohdy dramatické líčení jeho výprav doprovází i krásné fotografie. Skvělý tip třeba na dárek. Hory shora A pokud nejste ani lyžaři, ani nadšení zimní turisté, pojďte se třeba jen tak projít, nadýchat se čerstvého vzduchu a pak se zase vraťte do tepla, ke knížce a horkému čaji.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky