Knižní tipy

Do světa s Lonely Planet

Do světa s Lonely Planet
Je jen málo písmen, která voní dálkami tak jako LP. Lonely Planet, zkráceně LP, je mezi cestovateli opravdovým pojmem a značkou kvality. Ne nadarmo se vydavatelství py&sc

Jestliže toužíte cestovat, ale zatím hledáte inspiraci, je právě pro vás určena řada obrazových publikací Lonely Planet. Tu pravou si dle svého srdečního zájmu najde opravdu každý – turista hledající ty nejkrásnější pěší výlety, běžec, cyklista, automobilista, motorkář, cestovatel vlakem i milovník exotických chutí. Důmyslně a prakticky poskládané evropské i světové trasy doplněné o nádherné fotografie zaručeně nastartují vnitřního cestovatele v každém z nás. Jen pozor! Jedná se o vysoce návykovou četbu. :-) Však posuďte sami: 

Úchvatné evropské cyklistické trasy
V této knize najdete popis 50 úžasných evropských tras – plus dalších 150 doporučených -, kterými vás Lonely Planet inspiruje k nekonečnému množství cyklistických dobrodružství od Bretaně po Balkán. Ať již se jedná o nenáročné jednodenní výlety a cyklistické stezky vhodné pro rodiny s dětmi, nebo transkontinentální expedice, terénní cesty, výlety za klasickými silničními závody či náročné akce na horských kolech, mají jedno společné: Jsou skutečně úchvatné.

Úchvatné evropské trekingové trasy
Příběhy 50 úžasných evropských treků od Andalusie po Arktidu a 150 dalších návrhů na nezapomenutelné stezky napříč Evropou. Příběhy 50 úžasných evropských treků od Andalusie po Arktidu a 150 dalších návrhů na nezapomenutelné stezky napříč Evropou. Od městských výletů po horské vrcholy, přes vinné stezky, pobřežní trasy, několikadenní poutě, kulturní trasy či putování na sněžnicích. Všechny tyto trasy pojí jeden společný rys: jsou skutečně úchvatné.

 

Úchvatné světové trekingové trasy
Nahlédněte do knihy a inspirujte se vybranými trasami z celého světa. Každá je doplněna tipy na další výšlapy podobného rozsahu, náročnosti nebo tématu. Od jednodenních výletů až po ty, na něž si musíte vyhradit pár týdnů volna. Přečtěte si příběhy autorů, kteří osobně každou trasu prošli.

Úchvatné cesty vlakem
Objevte 60 nejúchvatnějších a nejpozoruhodnějších železničních cest, počínaje klasickými dálkovými tratěmi, jako je kanadská Rocky Mountaineer nebo australská Ghan z Darwinu do Adelaine, a konče málo známými klenoty, skrytými mezi běžnými přepravními linkami. Profily jednotlivých tratí poskytují praktické informace typu volba jízdenek, jízdní řád a zastávky, doplněné zajímavými fotografiemi a ilustrovanými mapkami.

Úchvatné světové běžecké trasy
Pořádně si zavažte běžecké boty, neboť kniha Úchvatné běžecké trasy z nakladatelství Lonely Planet vás určitě inspiruje – najdete v ní popis 50 neuvěřitelných tras ve 28 zemích od Keni až po Kanadu, a navíc dalších 150 doporučených běžeckých tratí. V knize jsou popsány všechny typy tras – od krátkých městských běhů a přírodních tras po maratony, kterým nelze odolat, či dálkové ultra běhy. Každá z popisovaných tras vás skutečně uchvátí a je úplně jedno, jaké běžecké úrovně dosahujete.

Úchvatné světové automobilové a motorkářské trasy
Jízda autem není jenom způsob přepravy. Nahlédněte do knihy a inspirujte se 50 vybranými trasami z celého světa. Každá z nich je doplněna o tipy na další tři trasy podobného rozsahu, náročnosti nebo tématu. Rozličná místa nabízejí i rozličné trasy: od jednodenních výletů až po trasy, na které si musíte vyhradit pár týdnů volna. Jako autoturisté jste nezávislí – můžete se zdržet na jednom místě nebo si udělat zajížďku. I s těmito variantami kniha počítá. Přečtěte si příběhy autorů, kteří pro vás každou trasu zmapovali.

P.S.:
Základní kámen ikonického vydavatelství byl položen v roce 1973 vydáním knihy Across Asia On The Cheap (Po Asii levně) cestovatelů Tonyho a Maureen Wheelerových. Vydavatelství bylo pojmenováno po spojení Lovely Planet (Nádherná planeta) z písně Joea Cockera „Space Captain“, omylem zaměněného za Lonely (Osamělá). Po Across Asia On The Cheap následovaly další, neméně úspěšné cestopisy – po severní Asii, Indii, SSSR… Věhlas Lonely Planet brzy překročil australské hranice a společnost začala růst. Postupně Wheelerovi vybudovali několik světových poboček, založili časopis, webové stránky, spustili elektronický magazín, televizní show, odstartovali známou řadu The Travel Book a zaměřili se i na knížky pro děti, a tak není divu, že se během pár desítek let vyšplhali na špičku ve svém oboru. Aktuálně má společnost 400 zaměstnanců, kteří se starají o nejčerstvější zpravodajství ze světa a denně hledají zajímavé cestovatelské destinace.

Image
Vystudovala jsem francouzštinu a češtinu na brněnské univerzitě. Jsem nenapravitelná optimistka, která díky dcerám věří v jednorožce, dobré lidi a šťastné konce. Ráda píšu a čtu a nepřestávám žasnout nad krásou našeho jazyka.

Štítky