Knihy pro děti

Do školky s úsměvem

Do školky s úsměvem
Není to tak dávno, co jste se na něj dívali, jak spí v postýlce, a jedinou jeho starostí bylo nechat se nakrmit. Potom jste probděli pár nocí při růstu zoubků. Pak následovalo období prvních váhavých krůčků a objevování toho velkého světa kolem něj. Všechno poprvé už je pryč a teď se to vaše milované miminko, které vás nenechalo vyspat a neustále opakovalo slovo proč, chystá do školky. Už z něj bude velký človíček a vám určitě ukápne slzička, ostatně, stejně jako jemu, až mu dojde, že ho tam nějakou tu hodinku necháte. Jak já si na to dobře vzpomínám! A teď je ze mne babička, která příští týden půjde s vnoučkem taky po prvé do školky. A plakat budu, to vám zaručuji.
Ale je to krásné období, na které budete po letech rádi vzpomínat.  Neměli bychom to těm človíčkům trochu ulehčit a darovat jim něco, co jim později toto období připomene? Moc dobře si pamatuji, jak moje dcera odmítala do školky chodit v tom, co jsem jí nachystala. S oblibou vyšla ze dveří pokojíčku v něčem naprosto šíleném. Ale pokud jí to ulehčilo vstup do světa nejmenších dětí ve školce, neměla jsem s tím problém. Pojďme najít společně třeba kostým, ve kterém vyrazí třeba na první maškarní. Nádherné kostýmy pro holčičky z dílny Walta Disneye rozsvítí očka každé princezny. A pro chlapečky samozřejmě Spidermana.          Taky jste jako děti měli kufřík? Ve škole ho bude dítě potřebovat, ale zatím si do něj může ukrýt své tajné poklady a vzít si ho s sebou do školky, pochopení paní učitelky zaručeno. Máte doma malou parádnici? Korálkový náhrdelník jí bude ozdobou a zároveň se v něm bude cítit jako doma. Učení hrou je ta nejlepší forma pro děti, která je jistě bude bavit. Hráškovy úkoly pro předškoláky jsou tím pravým pro vaše dítě. Připraví na svět ve školce a na vstup do první třídy. Snaží se naučit počítat? Pojďme tomu trochu pomoci, než ho to doopravdy přestane bavit. Malá škola pro předškoláky – počítání do 10 je krásně ilustrovanou pomůckou, která pomůže překonat první nástrahy počítání. A co tak třeba Co má umět předškolák? Krásně ilustrovaná knížka plná říkánek, malování a obrázků potěší všechny děti. Vybrali jste?  Já pro svého vnoučka vybráno mám, ale úplně jako první mu dám velikou pusu a pohlazení. To je to nejvíc.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky