Knižní tipy

Co za vysvědčení? Knihu či cool hru!

Co za vysvědčení? Knihu či cool hru!
Přemýšlíte, co svým malým nezbedníkům darujete za vysvědčení? Co takhle knihy nebo společenské hry? Obojí je zábavné a zažijete u nich spousty dobrodružství. U různých her se navíc zabaví celá rodina! No není to skvělý nápad na trávení dlouhých zimních večerů a zamračených odpolední? Pojďte se s námi podívat na pár tipů.
Pro ty nejmenší, školou povinné, tu máme krásné pohádky. Už jste slyšeli o velrybě Gerdě? Že ne? Pak byste si určitě měli s dětmi přečíst Gerda, příběh velryby. Kniha je velmi oblíbená a je nádherně zpracovaná. Pokud už první díl máte v knihovničce, nezapomeňte, že nedávno vyšel také druhý díl Gerda, příběh moře a odvahy.

    

Mach a Šebestová na prázdninách je jedno z mnoha dobrodružství těchto žáků 3. B., je to klasika, která určitě nesmí chybět žádnému školáčkovi.

Pro mladší žáky tu máme také nějaké hry. Například Mokré štěně je zajímavá společenská zábava s propracovaným herním plánem. Šmoulové - Gargamel je veselá desková hra pro ty nejmenší, kde děti zachraňují Šmouly před zlým čarodějem Gargamelem. Pro rodiče andílků a čertů zároveň je úžasnou volbou novinka Výbušná koťátka s kouzelným podtitulem Pro milovníky koťátek a výbuchů. Velká chemická laboratoř je experimentální sada, se kterou si děti mohou vyzkoušet desítky zajímavých chemických pokusů.

             

 

Pro trošku starší žáčky tu máme například nejnovější díl Deníku malého poseroutky 14 - Na spadnutí. Tahle nekonečná série je mezi dětmi velmi oblíbená. Nebo co takhle speciální, ilustrovaná vydání Harryho Pottera? Harry Potter a Tajemná komnata nebo Harry Potter a Kámen mudrců či jiné díly? Všechny jsou nádherně zpracované a ty ilustrace vás opravdu ohromí na první pohled.

                      

Jsou vaše děti zvídavé? Co takhle prozkoumat egyptské mumie? Kniha Egyptská mumie zevnitř vám umožní podívat se na všechno pěkně podrobně a vyloženě do hloubky.

Místo po knihách, pokukujete po nějakých zábavných hrách? Dobble je poučná a procvičí váš postřeh a reflexy. Dixit je rodinná hra ve které se stanete vypravěčem a budete vymýšlet vlastní příběhy. No nezní to dokonale?

      

A pro ty nejstarší studenty a školáky tu máme například karetní hry Hra o trůny. V této edici vyšlo mnoho druhů. Já bych chtěla zmínit například Bojovníci víry nebo Hra o trůny - Vždycky to někdo řekne.

         

Fantasy román Zaklínač má také spoustu dílů. První se jmenuje Poslední přání a druhý Meč osudu. V sérii najdete upíry, vlkodlaky, jejich nájemné vrahy a spoustu dalších netvorů. Knihy jsou plné magie, a děj je tak chytlavý, že si ho určitě užije každý.

Poslední z tipů pro studenty jsou Kultovní komiksy. Kniha představuje žijící legendu kreslených komiksů, Milana Ressela, a jeho příběhy, z nichž některé nebyly nikdy reprodukovány!

          

Vybrali jste si? Pokud ne, stačí kliknout na kolonku „Pro děti a mládež“, popřípadě „Fantasy“ a vyběhne vám od nás stovky dalších tipů. Teď už jenom přejeme vám a vašim dětem vysvědčení podle vlastních představ a vězte, že pokud takové nebude, svět se nehroutí, nejdůležitější je zdraví. Však oni to příště určitě napraví :-).
Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺

Štítky