Knižní tipy

Červencové knižní novinky

Červencové knižní novinky
Taky to cítíte ve vzduchu? Vůně právě dozrálých jahod, třešní u cesty a dýmu od plápolajících táboráků? Ano, začalo nám léto a s ním samozřejmě letní prázdniny. Doba dovolených, odpočinku, lenošení. A k tomu nám nikdy nesmí chybět něco dobrého ke čtení. Věřte nebo ne, v červenci se na nás chystá spousta knižních novinek, takže jsem, jak je zvykem, vybrala alespoň pár, které já si ujít nenechám.
Začnu oddechovkou , která se už samotným názvem hodí k lenošení u vody. Léto v Provence je příběhem jednoho páru, který vyhraje větší částku a rozhodne se s ní naložit každá po svém. Otázka je, zda je to sblíží, nebo naopak rozdělí.

Další knihou, která mě zaujala, je společenský román s nádechem krimi Tchyně. Jak už název napovídá, půjde o vztah tchyně a snachy, který začne až po tchynině smrti nabírat úplně jiný směr.

Děti, které přežily je další z řady knih, které se dotýkají tématu holocaust. Autor sepsal příběh tří židovských dívek, které přežily hrůzy nacismu, a nabízí nám pohled, jak se jim žilo po válce.

Milovníci thrillerů jistě velmi dobře znají autorku jménem Patricia Gibneyová. V červenci u nás vychází její další kniha s názvem Nebezpečná místa, v pořadí již čtvrtý díl série Inspektorka Lottie Parkerová. Mrtvé tělo mladé ženy se provedením vraždy nápadně podobá starému případu. Jde o náhodu, nebo se historie opakuje?

Přátelé, užijte si letní dny, pokud možno s dobrou knížkou, usmívejte se na svět, vždyť co je hezčího než letní slunce a něco dobrého ke čtení.
Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky