Knižní tipy

Čerstvě napečeno

Čerstvě napečeno
Jaké knižní novinky vycházejí v prosinci? Co očekávat a co si napsat na svůj seznam „must read“? Prosinec není tolik plodný jako listopad, ale máme tu od každého žánru něco. Podívejte se na naše nejočekávanější tipy, které nás nadchly na první pohled.
Začněme nejdříve historickými romány. Pokušení osudu je román pro ženy z dávného Londýna, plný britského humoru a místní smetánky. Stezka v troskách se odehrává na konci druhé světové války a ukazuje nám, jak by to mohlo dopadnout, kdyby se v jedné chatě na samotě sešlo několik lidí ze zcela odlišných poměrů. Země mých snů je třetí díl série Za války, jenž se odehrává během první světové války.

Jako další tu máme thrillery a detektivky. Slavného Eda McBaina netřeba představovat. U nakladatelství Baronet v prosinci vyjde reedice jeho velmi známé Sekery. V tomto dílu detektivy Hawese a Carella zavede za šíleným maniakem, vraždícím sekyrou. Ukradené životy je další očekávanou novinkou z pera autorky Patricie Gibney, které u nás nedávno vyšel velmi úspěšný thriller Andělé smrti.

             

Případy Kim Stone a jejich autorku Angelu Marsons snad také nemusím představovat. Ale co musím zmínit, že vychází další díl těchto případů pod názvem Skryté karty. V tomto dílu dojde k vraždě mladé třináctileté žákyně přímo v elitní soukromé škole. A poslední detektivkou je Den, který nikdy nepřijde z nakladatelství Jota.

       

Další tu mám společenský román Běh času. Příběh líčí životní události ženy, která to neměla v životě vůbec lehké. V pasti lásky je novinka světoznámé autorky Nory Roberts. Fanynky už jí jistě netrpělivě vyhlížejí.

            

Následující tip je válečná faktografie, v níž autor odkrývá politiku Izraele a tajných služeb, jakými prostředky se brání před útoky a terorismem. Publikace vyšla pod názvem Zabij jako první. A poslední novinkou z našeho výběru je něco trošku pro odlehčení a zábavu. Addamsova rodina je kniha podle animovaného filmu, který právě přišel do kin. Jedná se o nová dobrodružství této světoznámé, tak trošku jiné, rodiny.

     

Tohle jsou podle nás ty nejlepší prosincové lahůdky, snad jste si vybrali. A pokud ne, pak se můžete těšit na Ježíška. Přejeme Vám, abyste našli pod stromečkem hodně hranatých dárků.
Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺

Štítky