Knižní novinky

BřezNOVÉ novinky

BřezNOVÉ novinky
Březen je příslibem jara, ale zima se letos rozhodně nehodlá vzdát své vlády. Stále nás ráno sužují mrazy, které já osobně fakt nemám ráda. Ale tak jako tak jaro přijít musí a stejně tak je jasné, že i v březnu vychází knižní novinky, na které se můžeme těšit.

Sophie Hannah je českým čtenářům již dobře známá. Nyní přichází s novinkou Dokonalé děti a myslím, že je na co se těšit. Dávné přítelkyně, které rozdělují bolestné vzpomínky, a nejen to. U jedné z nich je cosi podivného, co nedává smysl. Jak je možné, že její děti vypadají úplně stejně jako kdysi, jako by vůbec nezestárly?

V detektivce Kdo seje vítr dua Hjorth a Rosenfeldt opět přichází na scénu oblíbený detektiv Sebastian Bergman, kterého si nelze nezamilovat, se svým oddělením a řeší další případ. Kniha, která pulzuje životem, a jejíž postavy se nadlouho zabydlí ve vašich myslích a srdcích, je plná důmyslně vtvořených zápletek.

Hledejte ji je název detektivního románu, ve kterém jde o zmizení malé dívenky. A roztáčí se kolo otázek, nedůvěry, pátrání hlavně v rodině dívenky, která, zdá se, má co skrývat.

Pokud jste milovníky rodinných ság, pak by vaší pozornosti neměla uniknout kniha Tajemství zámku Ashmore. Román se odehrává na počátku 20. století a představí nám dynastii Morlandů se všemi jejími tragédiemi a tajemstvími.

Z jiného soudku je kniha Jak se zamilovat do muže, který žije ve křoví Emmy Abrahamsové. Přináší svěží příběh o lásce, odvaze řídit se srdcem a ochotě dohlédnout za předsudky a špinavé hadry.

Michal Viewegh slaví šedesáté narozeniny a první dárek si rozhodl nadělit sám – vlastní životopis, psaný s nadhledem i ručením omezením. V knize Děravé paměti – Šedesát báječných let pod psa se dozvíte vše, co vás o spisovateli zajímalo.

Bianca Bellová koncem března vydává román Ostrov, vyprávěnky prastarých příběhů z úst dvou nehrdinských hrdinů, kupce Izara a kněžny Núrit, prostřednictvím kterého Bellová vzdává hold příběhům, které formují život člověka.

Naši teenageři se mohou těšit na roztančenou romantickou knihu Můj první tanec od autorky hitu Slunce je také hvězda Nicoly Yonové či na volné pokračování bestsellerů autora Nofreeusernames Navždycky a Miluju tě. Já vím. s názvem Letní noci .

Na konec jsem si nechala opravdovou perličku. Kateřina Lednická se na chvíli odklonila od trilogie Šikmý kostel a v březnu přichází s novinkou Životice. Zapomenutý příběh malé vesnice uprostřed Těšínského Slezska, který nikdy vyprávěn nebyl. A kdo četl dva díly Šikmého kostela, ten si může být jistý, že autorka si na práci dala záležet a ze střípků vzpomínek pamětníků a historických análů dala dohromady čtivý a rozhodně skvělý román životické tragédie.

Jak jinak, opět je tento měsíc toho spousta, na co se můžeme těšit. Na stránkách Dobrých knih v sekci Očekávané knižní novinky si vybere každý to své.

Image
Milovnice knih, léta, slunce a hlavně řeckého moře. Jsem hrdou maminkou dvou báječných dcer a velmi pyšná babička mého vnoučka.

Štítky