Léto ve skleničce
Sklizeno: Josef Maršálek
Objevte kouzlo domácího pečení, vaření a zavařování prostřednictvím vzpomínek na dětství, rodiče, prarodiče a tety Josefa Maršálka! Tato kniha není jen souborem receptů, je to manifest lásky k pří rodě, rodině a poctivému řemeslu. V pěti přehledných kapitolách najdete více než 50 pečlivě vybraných receptů, stovky podreceptů, rad a tipů. Všechny recepty využívají lokální suroviny a většina ovoce a zeleniny je z naší zahrady.
Ze zahrádky až na stůl: Inna Valoušková
Vypěstovat vlastní zeleninu a posléze z ní připravit něco dobrého je to nejlepší, co může být. Největší zálibou Inny Valouškové je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využije sezónní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení její hlavní motto.
Apetit sezóna LÉTO – recepty ze zralého ovoce a zeleniny: edice Apetit
Vařte z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek! Inspirujte se tipy na jídla, jež pohodlně sníte venku, ale i na pokrmy hodné sváteční tabule. Nechybějí ani dezerty včetně mražených a konzervování nasladko i naslano. Díky receptům z této kuchařky si budete přát, aby léto nikdy neskončilo!
Skromné jídlo – Jak jíst lépe a utratit méně, 120 snadných receptů plných chuti: Hana Michopulu
Kuchařka pro všechny, kdo se snaží omezit výdaje za jídlo, ale zároveň chtějí udržet jeho kvalitu. Ať už potřebujete s penězi vyjít, nebo prostě jen chcete utrácet za něco jiného než za potraviny, tato kniha vám ukáže jak na to. Když se totiž spojí ty správné recepty plné chutí a živin s trochou plánování a přidá se odvaha občas vyzkoušet něco nového, domácímu rozpočtu se výrazně uleví.