Knižní tipy

Podzimní čtení pro každého

Podzimní čtení pro každého
Říjen je již v plném proudu, a s ním přichází i čas vhodný k zachumlání se pod deku, společně s šálkem horkého čaje a dobrou knihou v ruce. V dnešním článku jsme si pro vás přichystali 5 tipů na podzimní tituly, u kterých se budete dozajista červenat, usmívat anebo taky bát. Ať už preferujete romantiku, horor, fantasy nebo jiný žánr – připravte se na pořádnou dávku knižní inspirace, která vás provede sychravými podzimními večery a možná třeba obohatí vaši knihovnu o nové zajímavé tituly, které si stejně jako my zaručeně zamilujete!

Romantika – Kavárna s vůní perníčků

I když název docela nešťastně nabádá k příběhu o Vánocích – nenechte se zmást! Kavárna s vůní perníčků je skvělá jednohubka, která vás svou sladkostí naladí na tu pravou podzimní atmosféru!

Když Jeanie dostane od své tety na starosti kavárnu, ani na okamžik neváhá, chopí se příležitosti a přestěhuje se do malého městečka Dream Harbour. Zde přichází na scénu Logan – místní farmář, který se naoko tváří jako bručoun, ale všichni dobře vědí, že je to jen maska a pod flanelovou košilí se skrývá srdce ze zlata. Kolik šálků kávy bude muset Jeanie připravit a Logan vypít, než jim dojde to, co celé město už dávno ví?

Fantasy – Korunní princezny

Sháníte milé hřejivé fantasy, okořeněné sympatickými hlavními hrdinkami, originální magií a trochou té romantiky? Korunní princezny jsou jasná volba.

Dvojčata Wren a Rose byly rozděleny při narození a vychovávány v naprosto odlišných světech. Avšak zatímco se blíží korunovace a ony obě touží uplatnit svá rodová práva, hrozivý Willem Rathborne pracuje na tom, aby ani jedna z nich neuspěla. Komu nakonec na hlavě spočine koruna? V příběhu naleznete napětí, lásku, přátelství a magii skrývající se nejen ve vyslovených kouzlech, ale především ve vlastní rodině, která v sobě nese silnější pouto, než jakékoli zaklínadlo.

Horor – Škvíra

Máte chuť se bát? C. J. Tudor přichází s povídkami, ve kterých se ponoříte do nejtemnějších zákoutí lidské mysli.

Pokud oblibujete knihy zaměřené na psychologii postav, pak pro vás bude Škvíra jako stvořená. Každá povídka je obestřena mrazivou temnotou, která něco skrývá – vrahy, přeludy, nestvůry… V téhle knize není nic takové, jak se zdá – milovníci rafinovaných a děsuplných zápletek si rozhodně přijdou na své.

Detektivní/ThrillerZa zamčenými dveřmi

Královna thrillerů je opět tady. A i tentokrát přichází s příběhem, který vás donutí pochybovat o všem, co jste si mysleli, že znáte.

Nora Davisová je úspěšná lékařka s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Jednoho dne je však jedna z jejích pacientek zavražděna, a to stejně odporným a jedinečným způsobem, jakým vraždil i její otec. V tu chvíli je Nora nucena čelit děsivým tajemstvím, která držela pod zámkem – a to jak ve svém domě, tak ve své mysli...

Pro děti a mládež – Zámek z pavučiny kouzel

Sophie Andersonová je v oblasti dětské literatury sázkou na jistotu a ani tohle dílo není výjimkou. Zámek z pavučiny kouzel je opravdu skrytý poklad (nejen) pro malé čtenáře!

Když třináctiletá Olja projde kouzelnou bránou ukrytou na rodném zámku, na druhé straně najde úplně jiný svět: zakletou magickou říši plnou zoufalství a beznaděje, kterou ovládá všemocný černokněžník. V nebezpečí se brzy ocitá nejen ona sama, ale i její rodina a noví přátelé. A čas se krátí. Dokáže v sobě Olja objevit čarovnou moc a zachránit tak magickou říši, svůj vlastní domov i všechny, na kterých jí záleží?

Zaujal vás některý z knižních tipů? Tak se neváhejte podělit na našem instagramu! #ctujensamedobreknihy