Knižní tipy

Tahle kniha ti změní život

Tahle kniha ti změní život
Milí knihomolové, jak jistě víte, některé knížky k nám přicházejí v tu pravou chvíli. Mají zkrátka své správné načasování. Důležité je umět jim jen dobře naslouchat a pochopit v nich ukrytá poselství.

Zkušený novinář Aleš Palán v knize rozhovorů s lidmi různých profesních zaměření hovoří o klíčových autorech, kteří je v jejich nelehké životní situaci prostřednictvím své tvorby oslovili natolik, že doslova změnili svou budoucí osobní dráhu. Pomohli jim odklonit se z každodenní rutiny a nasměrovat se k osobní transformaci. Potkáme se zde například s osudy bývalé sexuální pracovnice, sportovního trenéra, zdravotní sestry, populárního autora detektivek či farářky.

I vlastní výběr knih jednotlivých respondentů je více než pestrý - od tvorby Senecy, Castanedy, Otčenáška, Jirouse až po magický realismus Paola Coelha.

Může se zdát, že název knihy Tahle kniha ti změní život odpovídá souboru seberozvojových tipů, jak naložit s naším životem, a že kniha obsahuje řadu doporučení právě jen pro nás. Tento motiv není bohužel jejím hlavním posláním, jak uvádí autor hned v úvodu. Má však za mě jeden nesporný přínos. Díky sdíleným příběhům nám pomáhá si mnohé uvědomit prostřednictvím obsažených analogií v příbězích, identifikovat se s nimi.  Sám mám totiž zkušenost s obdobnou mezní situací, kdy mě knihy inspirovaly natolik, že ovlivnily mou budoucí volbu.

Nechte se proto na stránkách této výpravné publikace volně inspirovat i vy- možná že toto je právě ten titul, který jste měli nyní dostat do rukou.