Knižní tipy

Čtení pro nejmenší

Čtení pro nejmenší
Jaké čtení teď frčí mezi dětmi? Co čteme těm nejmladším? Hledáte inspiraci co jim koupit k narozeninám nebo svátku? Pojďte se s námi podívat na moje tipy na dětské čtení.  

4 zapomenuté příběhy Čtyřlístku
Kdo by neznal Čtyřlístek? Já myslím, že bychom i naše nejmladší děti měli obeznámit, kdo je Fifinka, Myšpulín, Pinďa a Bobík. Já doufám, že jsem jejich jména nepopletla, ale na jejich komiksech jsem vyrostla, měla jsem jich doma stohy. Na této nové edici se podílel, mimo jiných, také herec Lukáš Pavlásek. To mě tedy velmi zaujalo. Určitě si nenecháme tyto příběhy ujít.

Kouzelnice Bordelína a čarodějnice Křiklavice
Další novinka naší oblíbené Sandry Dražilové Zlámalové je tu! V lese Bambručáku se zase něco děje. Zvířátka se připravují na jeden vyjímečný den – svátek všech maminek. A také kouzelnici Bordelíně přiletí na návštěvu její maminka, čarodějnice Křiklavice, jedna z nejhrozivějších čarodějnic vůbec.

Ela a noční světýlka
Půvabná obrázková knížka o maličké noční víle jménem Ela, která sbírá drobečky světla, aby díky nim mohla posvítit na cestu těm, co se ve tmě ztratili.

Medovníček na cestách
O skřítku Medovníčkovi jsme už někde četli. V tomto díle se z něj stane cestovatel. Seznámí se s divokými husami a ty ho odnesou až do Holandska. Zažívá spousty dobrodružství, potká nového kamaráda skřítka Barvínka a dokonce se také naučí plavat.

Dědečku. vyprávěj - Příběhy staré Evropy
Sérii Dědečku, vyprávěj jsme tu už několikrát zmiňovali. Nyní vyšel díl věnující se bájím, pověstem a historickým událostem staré Evropy. Děti se zde například dozvědí, jak bylo založeno město Řím, jak to bylo s králem Artušem a jeho rytíři kulatého stolu, co podle řecké báje vykonal pro lidstvo Prometheus, přečtou si báji o Thorovi či vyprávění o Vilému Tellovi.

Vítek, křupadlo a kostižrout
Tahle kniha mě zaujala svým neobvyklým formátem a já ji musím doporučit už jenom proto, že se odehrává v našem okrese, v Malých Žernosekách, což je vesnička kousek od Litoměřic. Kniha obsahuje nejen napínavý příběh, ale také spousty hlavolamů, hádanek a šifer.

Liška Šiška v cukrárně
Jako poslední bych ráda doporučila knihu, která u nás frčí dlouhodobě a dcera ji chce číst stále dokola. Jsou to příběhy lišky Šišky. Tento díle je v cukrárně, ale nedávno jsem dokoupila také Liška Šiška ve školce  a Liška Šiška u doktora. Ellí miluje všechny a stále chce číst Lišku Šišku. J

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺