Knižní novinky

Novinky z nakladatelství Jota

Novinky z nakladatelství Jota
Co mě vedlo k napsání tohoto článku? No přeci spousta krásných novinek, které mi po přečtení edičního plánu nakladatelství Jota přibyly v mém seznamu „must read“. Zaujalo mě jich tolik, že jsem vám nakonec vybrala jen ty nejlepší. Tak si udělejte ledovou kávu nebo nalijte studenou limonádu a pohodlně se usaďte, tyto novinky rozhodně stojí za pozornost.

Dítě prachu
Autorka velmi úspěšné knihy Hory zpívají k nám přichází s dalším příběhem. Román ukazuje život během vietnamské války, ale i po ní. Hlavním tématem jsou zde váleční sirotci, potomci amerických vojáků a vietnamských žen, kteří končili v sirotčincích. Dítě prachu je bolestný příběh rodinných tajemství a krutosti války, který si vás získá od prvních stránek.

Vyhnankyně
Další román, který si mě získal už anotací, je Vyhnankyně, odehrávající se v Austrálii za dob kolonizace. Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se protnou v Austrálii 19. století, kde bojují za vykoupení a svobodu.

Tajemství Kosí kavárny
Báječné magické čtení z prostředí alabamských hor upoutalo mou pozornost už svou obálkou, díky které budete mít chuť na borůvkové koláče každý den. Anna Kate přichází do Wicklow pohřbít babičku, majitelku Kosí kavárny. Chce se tam zdržet jen dobu nezbytně nutnou a rychle z městečka, odkud její matka kdysi utekla, zmizet. Něco ji tam však táhne. Pravda o její minulosti vychází najevo, navíc tajemství kosího koláče ji láká víc a víc.

Kniha osudu
Tato kniha popisuje padesát let života v Íránu, a právě v Íránu byla zakázána. Tento silný příběh o přátelství, vášni a naději sleduje osud íránské ženy od dospívání po stáří v průběhu pěti desetiletí, od doby před revolucí v roce 1979 přes období Islámské republiky až po současnost. Velmi emotivní a drsný příběh slibuje silné čtení.

Městečko na kraji dějin
Krakowiec je jedno obyčejné město v Haliči nedaleko Lvova na území dnešní Ukrajiny. Jedná se o dojemné i děsivé vyprávění dějin tohoto městečka, které má velmi pohnutou a dramatickou historii napříč staletími až po současnost.

Image
Blogerka, milovnice knih, cestování, léta, sluníčka, seriálů, focení, dobrého čaje a skvělého jídla. Můj nejoblíbenější citát je od Karla Čapka, který jsem si trošku poupravila podle svého: „ Nejkrásnější věci na světě nejsou věci, ale okamžiky – kromě knih samozřejmě.“ ☺